Preskoči na glavni sadržaj

Broj novoosnovanih društava i obrta putem servisa HITRO.HR i START

U razdoblju od 1. siječnja do 30. rujna 2020. godine putem servisa HITRO.HR osnovano je 3.058 trgovačkih društava i obrta, a putem sustava za elektroničko pokretanje poslovanja na daljinu - START, 666 društava i obrta.

Korištenjem usluga HITRO.HR ureda u Fininim poslovnicama moguće je obaviti većinu potrebnih radnji za osnivanje trgovačkog društva, otvaranje obrta i upis promjena u Registru poslovnih subjekata za postojeća trgovačka društva.

Sustav START omogućuje jednostavno i brzo pokretanje poslovanja za d.o.o., j.d.o.o. i obrt elektroničkim putem, 24 sata dnevno, kroz jedan elektronički postupak i u roku od nekoliko radnih dana. START od korisnika prikuplja podatke po načelu „samo jednom“ , omogućuje njihovu razmjenu između institucija te donosi značajno smanjenje troškova pokretanja poslovanja. Servis je trenutno namijenjen građanima Republike Hrvatske.

Cijeli tekst: Hitro.hr i START- Broj novoosnovanih društava i obrta 9.2020.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.