Preskoči na glavni sadržaj

Dobru poslovnu odluku donesite na temelju provjerenih informacija

Najvažnije informacije o potencijalnim poslovnim partnerima, dobavljačima ili klijentima saznajte putem Fininog internetskog servisa info.BIZ

U info.BIZ servisu sadržane su informacije za više od 775.000 subjekata koji posluju ili su poslovali u posljednjih pet godina na području RH, a praćenje poslovanja onih koji su nama važni za naše vlastito poslovanje, poglavito zbog donošenja kvalitetnih poslovnih odluka o budućoj suradnji, može biti prilično zamoran posao. Fina je odlučila pojednostaviti priču i ponudila info.BIZ, jedinstveni servis koji na jednom mjestu daje pristup i uvid u sve podatke koje su vam važni, kako o drugim poduzetnicima, tako i o poslovnom okruženju.

Info.BIZ je prilično jednostavan za korištenje. Prijavom dobivate korisničko ime i lozinku za pristup, nakon čega na e-mail stiže aktivacijski link na koji je potrebno kliknuti kako biste završili proces registracije. Nakon aktivacije, na vaš e-mail stići će obavijest da je vaš račun aktivan. Osnovno sučelje sastoji se od izbornika s desne strane, relevantnih općih gospodarskih informacija poput broja blokiranih i novoosnovanih gospodarskih subjekata, informacija o prometu na Zagrebačkoj burzi, vijesti iz gospodarstva na središnjem dijelu te kalendara. Osim općih informacija, info.BIZ vam omogućuje pretraživanje gospodarskih subjekata po nazivu, OIB-u ili MB-u subjekta ili po imenu fizičke osobe ovlaštene za zastupanje pojedinog poslovnog subjekta.

Primjerice, dobili ste zanimljivu poslovnu ponudu od tvrtke s kojom do sada niste radili. Prije nego što se odlučite na suradnju, bilo bi dobro provjeriti je li tvrtka u blokadi, prihode i dobit tvrtke u proteklom razdoblju, kakav joj je kreditni rejting, odnosno kolika je vjerojatnost nastupanja statusa neispunjavanja obveza (eng. Probability of default, PD).

Finina metodologija izračuna kreditnog rejtinga usklađena je s Basel III smjernicama te su ocjene usporedive s ocjenama kreditnog rejtinga poznatih bonitetnih agencija S&P i Moody's.

Servis info.BIZ objedinjuje podatke iz 30 izvora, od kojih su najznačajniji RGFI (Registar godišnjih financijskih izvješća), JRR (Jedinstveni registar računa), Registar koncesija, Upisnik založnih prava, Očevidnik redoslijeda osnova za plaćanje, Očevidnik nekretnina i pokretnina, Zagrebačka burza, SKDD (Središnje klirinško depozitarno društvo), Sudski registar, Obrtni registar i Narodne novine (Elektronički oglasnik javne nabave RH).

Osim uvida u uspješnost poslovanja, servis nudi mogućnost preuzimanja adresnih i financijskih podataka u excel i pdf formatu u svega par klikova. Nadalje, moguće su i usporedbe i uvid u rang liste uspješnosti poslovanja, ocjene kreditnog rejtinga u posljednjih pet godina te napredne funkcionalnosti usporedbe za potrebe svih vrsta analiza poslovnih subjekata. Servis nudi mogućnost usporedbe vlastitog poslovanja s drugim poslovnim subjektima i trendovima iz iste djelatnosti.

Internetski servis info.BIZ dostupan je u tri paketa, a svaki od paketa međusobno se razlikuje po količini dostupnih informacija. U ponudi su info.BIZ START, info.BIZ EKSPERT i info.BIZ PREMIUM, a postoji i mogućnost posebno prilagođenog i dorađenog paketa, prema potrebama naručitelja. Ovisno o paketu koji korisnik odabere, dobiva posebne pogodnosti iz Fininih web servisa koje poduzetnik može iskoristiti.

Do 30.9.2019. godine iskoristite posebne pogodnosti: isprobajte 7 dana besplatno PROMO START paket i ugovorite bilo koji paket uz 50% popusta! Registrirajte se ovdje.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.