Preskoči na glavni sadržaj

Fina omogućila predaju dokumentacije za pristup i korištenje svojih usluga putem online servisa

Veliki broj dokumenata u Finu se može dostavljati putem interneta, a nove usluge se pripremaju. Dostava dokumentacije putem online servisa omogućena je privremeno, dok su na snazi posebne mjere u svrhu sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Fina je omogućila dostavu dokumentacije za sljedeće usluge putem online servisa za predaju dokumentacije, bez potrebe za dolaskom u poslovnice:

  1. Predaja godišnjih financijskih izvještaja poduzetnika putem online servisa namijenjena je prvenstveno obveznicima koji su do sada dostavljali izvještaje u Finine poslovnice. Ovaj servis im omogućuje dostavu izvještaja putem interneta, uz korištenje bilo kojeg digitalnog certifikata za potpisivanje koji posjeduju, a onima koji nemaju nikakav digitalni certifikat, Fina za ovu svrhu nudi besplatno izdavanje LCP certifikata za udaljeni elektronički potpis (ePotpis u oblaku) i njegovo besplatno korištenje godinu dana. Svi poduzetnici koji imaju preduvjete za korištenje web aplikacije RGFI, financijske izvještaje trebaju dostavljati na isti način kao i prethodnih godina.
  2. Izdavanje LCP certifikata za udaljeni elektronički potpis (ePotpis u oblaku) obavlja se online, kao i preuzimanje certifikata, a za potpisivanje dokumentacije potrebno je imati samo pametni telefon, tablet ili računalo.
  3. Dostava pristupnica za e-servise Fine i punomoći za korištenje e-servisa Fine u ime drugog poslovnog subjekta namijenjena je korisnicima koji već posjeduju digitalni certifikat na kriptouređaju izdan u Fini za pristup e-servisima Fine (RGFI, WEB-BON, Registar Koncesija, e-Plaćanje, e-Blokade).
  4. Dostava dokumentacije za vjerodajnice ePass i mToken za e-Građane za sljedeće postupke: izdavanje, reizdavanje, reaktivaciju i deaktivaciju vjerodajnice ePass te reizdavanje, reaktivaciju i deaktivaciju vjerodajnice mToken. Izdavanje vjerodajnice mToken nije moguće putem online servisa.
  5. Dostava dokumentacije vezane uz provedbu ovrhe na novčanim sredstvima: - zahtjeva za opoziv zahtjeva za izravnu naplatu, za opoziv zahtjeva za naplatu te za izdavanje podataka, preslika i potvrda iz Očevidnika redoslijeda osnova za plaćanje, - zahtjeva za otvaranje zaštićenog računa i evidentiranje promjena po zaštićenom računu (Obavijesti iz čl. 212. st. 1. Ovršnog zakona), - upita, reklamacija i prigovora na postupanje nastalih u postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima.
  6. Dostava zahtjeva korisnika u servisu e-Dražba i registraciju na servis e-Dražba,
  7. Dostava zahtjeva za izdavanje podataka iz Upisnika založnih prava,
  8. Dostava zahtjeva za registraciju i dodjelu prava te za otkaz usluge i ukidanje prava na servis e-Račun za poslovne subjekte te zahtjeva za uslugu slanja računa od strane djelatnika Fine u ime korisnika putem servisa e-Račun.
  9. Dostava zahtjeva za registraciju i dodjelu prava te za otkaz usluge i ukidanje prava na servis e-Račun za državu.

Uskoro još usluga

Online servis za predaju dokumentacije će se dopunjavati novim uslugama, a sve informacije o uvođenju novih usluga u online servis za predaju dokumentacije bit će objavljene na Fininoj internetskoj stranici.

Adrese i radna vremena poslovnica mogu se provjeriti na internetskoj stranici www.fina.hr/poslovnice i putem mobilne aplikacije mFina. Zbog sigurnosti klijenata i radnika ograničen je broj osoba koje se u istom trenutku nalaze u poslovnici te se provode ostale mjere zaštite, sukladno preporukama koje donose nadležne javno-zdravstvene ustanove.

>> Više informacija o online servisu za predaju dokumentacije

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.