Preskoči na glavni sadržaj

Fina uvrštena na popis Europske komisije kao pouzdani pružatelj usluge e-fakturiranja

Nakon uspješno provedenog testiranja od strane nadležnog tijela za CEF (Connecting Europe Facility) sukladnost, Fina je dobila pozitivnu ocjenu za svoj softver za e-Račun te je uz još nekoliko tvrtki uvrštena na popis pružatelja usluge e-fakturiranja u EU.

Europska komisija je objavila ažurirani popis pouzdanih pružatelja usluge e-fakturiranja koji su usklađeni s europskim standardom za e-fakturiranje: EN 16931:2017. U svrhu interoperabilnosti i povezanosti na razini cijele EU cilj je da sva rješenja budu usklađena prema navedenom standardu, kako bi pružatelji rješenja mogli osigurati maksimalnu povezanost krajnjih korisnika.

Fina e-Račun je već i prije bio usklađen sa zakonskom regulativom i EU normom, sukladno x.509v3, UBL 2.1 standardu, CEN i IDABC preporukama te je kompatibilan sa sličnim rješenjima na inozemnom tržištu. A sada je CEF digital nakon uspješno provedenog testiranja Finu uvrstio i na popis pouzdanih pružatelja usluge e-fakturiranja u EU.

Fina je ponovno potvrdila sukladnost svog softverskog rješenja sa svim traženim zahtjevima CEF programa te se zasluženo našla među prvim tvrtkama u EU koje su uskladile svoja softverska rješenja sukladno smjernicama EU objavljenim od strane CEF Digitala.

Fina e-Račun je 'zvjezdasti' model e-Računa, što znači da nije potrebna uspostava bilateralnih ugovornih odnosa ili sporazuma između svih strana u sustavu već je dovoljna registracija u sustav. Omogućuje i razmjenu računa s onim korisnicima koji ne koriste niti jedan servis za razmjenu e-računa ili koriste servis za razmjenu e-računa nekog drugog informacijskog posrednika. Ako primatelj računa nije korisnik niti jednog servisa za razmjenu e-računa, pošiljatelj mu može poslati račun iz servisa Fina e-Račun na adresu e-pošte.

Više informacija o Fina e-Računu za poslovne subjekte pogledajte ovdje.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.