Preskoči na glavni sadržaj

Informacije o upisu u Registar stvarnih vlasnika

U razdoblju od 3. lipnja 2019. godine do 13. rujna 2019. godine u Registar stvarnih vlasnika ukupno je upisano 36.129 pravna subjekta.

Registar stvarnih vlasnika je središnja elektronička baza podataka koja sadrži podatke o stvarnim vlasnicima pravnih subjekata i trustova. Registar je ustrojen na temelju članaka 32. do 36. Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma (Narodne novine broj: 108/17 i 39/19), a operativno ga, u ime Ministarstva financija – Ureda za sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma, vodi Fina.

Rokovi upisa podataka u Registar počeli su teći od 3. lipnja 2019. godine, osim za udruge za koje su rokovi upisa počeli teći od 1. srpnja 2019. godine.

Ovlaštene osobe pravnih subjekata i upravitelji trustova dužni su upisati podatke o stvarnom vlasniku u Registar najkasnije do 31. prosinca 2019.

Izvještaj možete preuzeti ovdje.

Više o Registru stvarnih vlasnika, povezane dokumente i ostale informacije pogledajte ovdje.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.