Preskoči na glavni sadržaj

Osnovni financijski rezultati poduzetnika sa sjedištem u Vukovarsko-srijemskoj županiji u 2018. godini

Poduzetnici Vukovarsko-srijemske županije u odnosu na poduzetnike u drugim županijama najbolje su rangirani prema ukupnom prihodu po zaposlenom (1. mjesto). Tome je najviše doprinijelo PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o. iz Vukovara.

Povodom dana Vukovarsko-srijemske županije, 11. studenoga, Financijska agencija analizirala je osnovne rezultate poslovanja poduzetnika Vukovarsko-srijemske županije u 2018. godini.

Kod 2.104 poduzetnika, obveznika poreza na dobit, bilo je 19.699 zaposlenih, koji su ostvarili ukupne prihode u iznosu od 20,7 milijardi kuna, ukupne rashode od 20,1 milijardu kuna, dobit razdoblja u iznosu većem od 853 milijuna kuna, gubitak razdoblja od 386,1 milijun kuna te neto dobit od 466,9 milijuna kuna.

Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih kod poduzetnika iznosila je 4.386 kuna, što je 9,1% više od prosječne plaće u 2017. godini te 21,5% manje u odnosu na prosječnu plaću zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (5.584 kn).

Između 31 grada i općine Vukovarsko-srijemske županije prema broju poduzetnika i broju zaposlenih izdvajaju se Vinkovci, Vukovar, Županja, Nijemci i Nuštar.

Annotation 2019-11-08 082142.jpg

Poduzetnici Vukovarsko-srijemske županije u odnosu na poduzetnike u drugim županijama najbolje su rangirani prema ukupnom prihodu po zaposlenom (1. mjesto), na 8.-om su mjestu prema ukupnom prihodu, 10. prema dobiti i neto dobiti po zaposlenom, 12. po gubitku i po broju zaposlenih, 13. prema neto dobiti te na 15.-om mjestu prema broju poduzetnika.

Najveće ukupne prihode i najveće prihode od izvoza (udio od 71,7% u izvozu poduzetnika županije) u 2018. godini ostvarilo je PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o. iz Vukovara. ENERGIA NATURALIS d.o.o., također iz Vukovara ostvarila je najveću dobit razdoblja, dok je PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o. na drugom mjestu.

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

Cijeli tekst: Rezultati poslovanja poduzetnika Vukovarsko-srijemske zupanije u 2018.

Tablica: Rezultati poduzetnika Vukovarsko-srijemske županije u 2018.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.