Preskoči na glavni sadržaj

Podaci o broju ovrha na novčanim sredstvima poslovnih subjekata i potrošača na dan 31. srpnja 2021. godine

U srpnju je u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje evidentirano 2,3% poslovnih subjekata manje nego u prethodnome mjesecu.

Zbog neizvršenih osnova za plaćanje 31. srpnja 2021. godine u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje evidentirano je 15.025 poslovnih subjekata, što je za 352 poslovna subjekta ili 2,3% manje u odnosu na lipanj 2021. g. Ukupan iznos neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata, evidentiran u Očevidniku o redoslijedu osnova za plaćanje, iznosio je 4,4 milijarde kuna (glavnica), što je za 11,8 milijuna kuna (0,3%) manje u odnosu na lipanj.

U Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje, zbog neizvršenih osnova za plaćanje 31. srpnja 2021. g., evidentirano je 242.626 potrošača, što je za 0,6% više nego u prethodnom mjesecu. Dug potrošača iz osnova evidentiranih u Očevidniku o redoslijedu osnova za plaćanje, iznosio je 17,9 milijardi kuna (glavnica), što je za 2,0% više nego u lipnju ove godine.

Česta pitanja potrošača vezana uz ovrhe na novčanim sredstvima

Primanja i naknade koji su izuzeti iz ovrhe
Detaljniji podaci:
Informacija o neizvršenim osnovama poslovnih subjekata i potrošača - srpanj 2021.
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.