Preskoči na glavni sadržaj

Poduzetnici u prerađivačkoj industriji i trgovini u 2018. godini ostvarili 12,5 milijardi kuna dobiti

Poduzetnici u prerađivačkoj industriji (C) i trgovini na veliko i na malo (G) ostvarili su najveću neto dobit u iznosu od 12,5 milijardi kuna, što je udio od 42,2% u dobiti poduzetnika RH (28,25 milijardi kuna).

Poduzetnici Hrvatske, njih 131.117, s 939.954 zaposlenih, ostvarili su dobit razdoblja u iznosu od 46,9 milijarde kuna, gubitak razdoblja u iznosu od 18,7 milijardi kuna te je konsolidirani rezultat (neto dobit) bio 28,25 milijardi kuna.

Poduzetnici u prerađivačkoj industriji (C) i trgovini na veliko i na malo (G) ostvarili su najveću dobit razdoblja u ukupnom iznosu od 19,8 milijardi kuna, što je 42,2% ukupno ostvarene dobiti razdoblja svih poduzetnika RH (46,9 milijardi kuna).

Najveća neto dobit iskazana je kod poduzetnika u trgovini na veliko i malo (G) i iznosila je 7 milijardi kuna (udio 24,8%). Na drugom su mjestu poduzetnici prerađivačke industrije (C) s 5,5 milijardi kuna (udio 19,5%), a na trećem poduzetnici u djelatnosti stručnih, znanstvenih i tehničkih djelatnosti (M) s 3,4 milijarde kuna neto dobiti (udio 12,1%).

Najveću dobit razdoblja u prerađivačkoj industriji u 2018. godini ostvarili su INA d.d., HRVATSKI TELEKOM d.d. i AUTOCESTA RIJEKA ZAGREB d.d. U djelatnosti trgovine na veliko i malo najveću dobit razdoblja u 2018. godini ostvarili su LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d., ATLANTIC TRADE d.o.o. i MÜLLER TRGOVINA ZAGREB d.o.o.

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Cijeli tekst: Područja djelatnosti s najvećom neto dobiti poduzetnika u 2018. godini

Tablica: Područja djelatnosti sa najvećom neto dobiti u 2018. godini

Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.