Preskoči na glavni sadržaj

Poduzetnici Urbane aglomeracije Osijek u 2018. godini poslovali s dobiti

Poduzetnici na razini Urbane aglomeracije Osijek, u 2018. godini ostvarili su ukupne prihode u iznosu od 21,8 milijardi kuna i iskazali pozitivan konsolidirani financijski rezultat od 499,1 milijun kuna.

Urbanom aglomeracijom Osijek obuhvaćeno je 19 gradova i općina, na čijem je području u 2018. godini bilo 4.190 poduzetnika s 30.348 zaposlenih. Od navedenoga broja najviše je poduzetnika s područja grada Osijeka (3.081), a najmanje u općini Punitovci (10). Poduzetnici Urbane aglomeracije Osijek ostvarili su ukupan prihod od 21,8 milijuna kuna i neto dobit od 499,0 milijuna kuna. U 2017. godini ostvaren je ukupan prihod u iznosu od 20,1 milijuna kuna i konsolidirani (neto) gubitak od 1,44 milijarde kuna.

Među poduzetnicima Urbane aglomeracije Osijek, najveći prihod ostvarila su dva društva, ŽITO d.o.o. iz Osijeka i Belje d.d. iz Darde. Prema produktivnosti (prihodu po zaposlenom), najbolji su poduzetnici sa sjedištem u Šodolovcima s 1,5 milijuna kuna, a među njima na prvom je mjestu OPG SUMIĆ ŽELJKO s tri zaposlena i prosjekom od 139 milijuna kuna po zaposlenom.

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata zaposlenima kod poduzetnika Urbane aglomeracije Osijek u 2018. godini iznosila je 4.891 kunu, što je 6,3% više u odnosu na prethodnu godinu. Najviša prosječna mjesečna neto plaća obračunata je zaposlenima kod poduzetnika u Dardi (5.578 kuna), a najniža kod poduzetnika u Vladislavcima (3.035 kuna). Za usporedbu, prosječna mjesečna obračunata neto plaća zaposlenih kod poduzetnika na razini RH iznosila je 5.584 kuna.

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.


Cijeli tekst: Rezultati poduzetnika u Urbanoj aglomeraciji Osijek u 2018. godini

Prilog: Rezultati poduzetnika u Urbanoj aglomeraciji Osijek u 2018. godini

Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.