Preskoči na glavni sadržaj

Poslovanje poduzetnika u djelatnosti proizvodnje kruha; proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača u 2020. godini

I u 2020. godini MLINAR d.d. prvi po broju zaposlenih i ostvarenim ukupnim prihodima

U djelatnosti proizvodnje kruha proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača (NKD 2007 10.71) u 2020. godini, prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe, poslovalo je 914 poduzetnika kod kojih je bilo registrirano 15.121 zaposlenih, što je u odnosu na prethodnu godinu smanjenje broja zaposlenih za 2%.


Ukupan prihod poduzetnika čija je pretežita djelatnost proizvodnja kruha; proizvodnja svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača, ostvaren u 2020. godini, iznosio je 4,5 milijardi kuna, što je smanjenje za 6,1% u odnosu na prethodnu poslovnu godinu. U istom razdoblju, poduzetnici su zabilježili i smanjenje ukupnih rashoda za 4,5% te iskazali pozitivan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 96,1 milijun kuna, što je za 44,3% manje u odnosu na 2019. godinu. Od ukupnog broja poduzetnika u djelatnosti, s dobitkom je poslovalo njih 515 ili 56,3%.
Među poduzetnicima u djelatnosti proizvodnje kruha; proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača, najveće ukupne prihode ostvarila su društva iz Zagreba: MLINAR d.d. (579,1 milijun kuna), PAN-PEK d.o.o. (256,1 milijun kuna) i ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA d.d. (220,3 milijuna kuna).
Promatrano na razini županija, najviše poduzetnika iz djelatnosti proizvodnje kruha; proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača ima sjedište u županijama Grad Zagreb (203), Splitsko-dalmatinskoj (105) i Zagrebačkoj županiji (75).
Prosječna mjesečna obračunata neto plaća (NKD 2007 10.71) iznosila je 4.450 kuna, što je za 1,4% više u odnosu na prethodno razdoblje te za 25,5% manje od prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (5.971 kuna).

Više informacija dostupno je info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Cijeli tekst: Rezultati poduzetnika u proizvodnji kruha; proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača u 2020. godini


Tablica: Rezultati poduzetnika u proizvodnji kruha; proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača u 2020. godini

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.