Preskoči na glavni sadržaj

Pregled neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata promatrano po županijama i djelatnostima - 31.3.2017.

Prema stanju na dan 31. ožujka 2017. godine, ukupan iznos neizvršenih osnova za plaćanje u svim je županijama, osim u Šibensko-kninskoj županiji, manji u odnosu na stanje godinu dana ranije.

Najzaduženiji su bili blokirani poslovni subjekti s područja Grada Zagreba, na koje se odnosilo 41,3 % prijavljenih neizvršenih osnova za plaćanje (7,2 milijarde kn), što je i očekivano s obzirom da je na području županije Grad Zagreb sjedište najvećeg broja poslovnih subjekata.

Promatraju li se dospjele neizvršene osnove za plaćanje prema prosječnom iznosu duga, najzaduženiji su također blokirani poslovni subjekti Grada Zagreba s 1,0 milijun kuna, a slijede oni Međimurske županije s 949,6 tisuća te Splitsko-dalmatinske županije sa 712,5 tisuća kuna dospjelih neizvršenih osnova. Prosječan iznos navedenih osnova na razini Republike Hrvatske iznosi 603,5 tisuća kuna, što je za 1,7 % više nego prije godinu dana, kada je prosječan dug iznosio 593,3 tisuće kuna.

Promatrano po djelatnostima, najviše je blokiranih poslovnih subjekata u djelatnosti trgovine, 6376, a slijede djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane (turizam) s 5186, građevinarstvo s 3694 i prerađivačka industrija s 3120 blokiranih poslovnih subjekata. Najveći iznos blokade odnosi se na poslovne subjekte iz područja trgovine na veliko i na malo, 3,7 milijardi kuna ili 21,3 % duga s osnove dospjelih neizvršenih osnova za plaćanje i na poslovne subjekte iz područja građevinarstva s 3,5 milijardi kuna duga ili 19,9 %.

Cijeli tekst: Pregled neizvršenih osnova blokiranih poslovnih subjekata - po županijama i djelatnostima 31.3.2017.

Tablica: Neizvršene osnove po županijama i djelatnostima - 31.3.2017.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.