Preskoči na glavni sadržaj

Pregled neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata promatrano po županijama i djelatnostima - 31.3.2018.

Prema stanju na dan 31. ožujka 2018. godine, ukupan iznos neizvršenih osnova za plaćanje u svim je županijama, osim u Šibensko-kninskoj i Požeško-slavonskoj županiji, manji u odnosu na stanje godinu dana ranije.

Promatraju li se dospjele neizvršene osnove za plaćanje prema prosječnom iznosu duga, najzaduženiji su poslovni subjekti Grada Zagreba s 894,15 tisuća kuna, a slijede oni Međimurske županije sa 729,34 tisuće te Šibensko-kninske županije sa 618,28 tisuća kuna dospjelih neizvršenih osnova. Najmanji je prosječni iznos duga po poslovnom subjektu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (226,80 tisuća kuna). Prosječan iznos navedenih osnova na razini Republike Hrvatske iznosi 534,49 tisuća kuna, što je za 11,4 % manje nego prije godinu dana, kada je prosječan dug iznosio 603,54 tisuće kuna.
Promatrano po djelatnostima, najviše je blokiranih poslovnih subjekata u djelatnosti trgovine, 5093, a slijede djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane (turizam) sa 4552 blokirana poslovna subjekta. U prosjeku su najzaduženiji poslovni subjekti u poslovanju nekretninama (2,0 milijuna kuna po dužniku). Najveći iznos blokade odnosi se na poslovne subjekte iz područja trgovine na veliko i na malo, 2,8 milijardi kuna duga s osnove dospjelih neizvršenih osnova za plaćanje i na poslovne subjekte iz područja građevinarstva s 2,4 milijarde kuna duga.

Cijeli tekst: Pregled neizvršenih osnova blokiranih poslovnih subjekata - po županijama i djelatnostima 31.3.2018.

Tablica: Neizvršene osnove po županijama i djelatnostima - 31.3.2018.

Napomena: Od početka 2018. godine, Financijska agencija "Pregled neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata promatrano po županijama i djelatnostima" objavljuje kvartalno (sljedeći sa stanjem 30. lipnja 2018. godine).
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.