Preskoči na glavni sadržaj

Pregled neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata promatrano po županijama i djelatnostima - 31.3.2019.

Prema stanju na dan 31. ožujka 2019. godine, ukupan iznos neizvršenih osnova za plaćanje u svim je županijama manji u odnosu na stanje godinu dana ranije.

Promatraju li se dospjele neizvršene osnove za plaćanje prema prosječnom iznosu duga, najzaduženiji su poslovni subjekti sa sjedištem u Zagrebu sa 621,7 tisuća kuna, a slijede oni Varaždinske županije s 442,2 tisuće kuna te Zagrebačke županije s 401,6 tisuća kuna dospjelih neizvršenih osnova. Najmanji je prosječni iznos duga po poslovnom subjektu u Međimurskoj (101,9 tisuća kuna) i Sisačko-moslavačkoj županiji (126,4 tisuće kuna). Prosječan iznos navedenih osnova na razini Republike Hrvatske iznosi 343,7 tisuća kuna, što je za 35,7% manje nego prije godinu dana, kada je prosječan dug iznosio 534,5 tisuća kuna.

Promatrano po djelatnostima, najviše je blokiranih poslovnih subjekata u djelatnosti trgovine, 3.784, a slijede djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane (turizam) s 3.611 blokiranih poslovnih subjekata. U prosjeku su najzaduženiji poslovni subjekti u području opskrbe električnom energijom, plinom, parom i klimatizacije (2,7 milijuna kuna po dužniku). Najveći iznos blokade odnosi se na poslovne subjekte iz prerađivačke industrije i poslovne subjekte iz područja trgovine na veliko i na malo, 1,3 milijarde kuna duga s osnove dospjelih neizvršenih osnova za plaćanje te na poslovne subjekte iz područja građevinarstva s 1,1 milijardu kuna neizvršenih osnova.

Cijeli tekst: Pregled neizvršenih osnova blokiranih poslovnih subjekata - po županijama i djelatnostima 31.3.19

Tablica: Neizvršene osnove po županijama i djelatnostima - 31.3.2019

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.