Preskoči na glavni sadržaj

Pregled stanja blokade građana prema rodnom kriteriju - 30.9.2018.

Analiza građana čiji su računi blokirani zbog dospjelih neizvršenih osnova za plaćanje, prema rodnom kriteriju, pokazala je da je u apsolutnom broju najviše muškaraca, 172 961 (udio od u ukupnom broju blokiranih građana 63 %), dok je žena 101 162 (udio od u ukupnom broju blokiranih građana 37 %).

Od 18,73 milijarde duga na muškarce se odnosi 13,63 milijardi kuna (udio 73 %), a na žene preostalih 5,11 milijardi kuna (udio 27 %). Promatrano na razini županija prema broju blokiranih građana, najveći udio muškaraca je u Ličko-senjskoj, Požeško-slavonskoj i Splitsko-dalmatinskoj (67 %), a najmanji u Gradu Zagrebu (61 %). Shodno tome, najveći udio žena u blokiranim građanima je u Gradu Zagrebu (40 %), a najmanji u Ličko-senjskoj, Požeško-slavonskoj te Splitsko-dalmatinskoj županiji (33 %).
Prema nominalnoj visini duga najzaduženiji su muškarci u Gradu Zagrebu (4,3 milijarde kuna), a najmanje zaduženi muškarci u Ličko-senjskoj županiji. Najveći udio u ukupnome dugu na razini županije imaju blokirani građani – muškarci u Šibensko-kninskoj županiji (80 %). Prema nominalnoj visini duga najzaduženije su žene, stanovnice Grada Zagreba (1,53 milijarde kuna), dok su najmanje zadužene žene u Ličko-senjskoj županiji. Najveći udio u ukupnome dugu na razini županije imaju žene u Istarskoj županiji (37 %). U odnosu na stanje od prije godinu dana, udio muškaraca u ukupnom broju blokiranih građana veći je za 1 %, a u iznosu ukupnog duga je isti, 73 %.
Cijeli tekst: Pregled stanja blokade građana po rodnom kriteriju na razini županija 30.9.2018.
Za više informacija o kretanju neizvršenih osnova za plaćanje, Vaš upit možete poslati na sljedeće načine:

  • e-poštom: analize@fina.hr;
  • telefaksom: 01/6128 383;
  • poštom: Fina – Centar za registre, Grahorova 20, 10000 Zagreb.
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.