Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poduzetnika u TOP 10 gradova RH po ukupnim prihodima u 2019.

U 2019. godini poduzetnici Zagreba, Splita i Rijeke ostvarili su 56,2% ukupnih prihoda svih poduzetnika RH.

Među Top 10 gradova po visini ostvarenih ukupnih prihoda svih poduzetnika u 2019. godini svrstali su se: Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, Varaždin, Velika Gorica, Sveta Nedelja, Vukovar, Zadar i Čakovec.

Analiza podataka po gradovima potvrđuje veliku koncentraciju poslovanja poduzetnika, obveznika poreza na dobit na 10 najvećih gradova koji u ukupnom poduzetništvu RH u 2019. godini imaju udjel od 52,4% u broju poduzetnika, 56,1% u broju zaposlenih, 66,7% u ukupnim prihodima, 68,5% u dobiti razdoblja, 63,7% u gubitku razdoblja te 71,2% u neto dobiti.

Razlog tome je veliki udjel poduzetnika sa sjedištem u Zagrebu, koji su ostvarili ukupne prihode u iznosu od 399,9 milijardi kuna, Splitu (27,2 milijarde kuna ukupnih prihoda) i Rijeci (20,3 milijarde kuna ukupnih prihoda). Dobrim rezultatima na razini Zagreba najviše je pridonijela INA d.d., na razini Splita TOMMY d.o.o., a na razini Rijeke PLODINE d.d.

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Cijeli Članak: Usporedba rezultata poslovanja poduzetnika TOP 10 gradova prema kriteriju ukupnih prihoda s rezultatima svih poduzetnika RH

Tablica: Rezultati poduzetnika u TOP 10 gradova po ukupnim prihodima poduzetnika

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.