Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poslovanja poduzetnika Bjelovarsko-bilogorske županije u 2017. godini

Prema podacima iz Registra godišnjih financijskih izvještaja kojeg vodi Fina, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji poslovalo je 1.819 poduzetnika, s 13.710 zaposlenih (5,0% više u odnosu na 2016. godinu).

To je 16,6 poduzetnika i 124,8 zaposlenih kod poduzetnika na 1.000 stanovnika. Za usporedbu, na razini RH taj je prosjek 29,1 poduzetnik i 214,1 zaposleni kod poduzetnika na 1.000 stanovnika. Poduzetnici Bjelovarsko-bilogorske županije ostvarili su ukupne prihode u iznosu od gotovo 7,0 milijardi kuna, ukupne rashode od 6,8 milijardi kuna, dobit razdoblja u iznosu od 285,3 milijuna kune, gubitak razdoblja od 133,4 milijuna kune te neto dobit od 151,9 milijuna kuna. Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih kod poduzetnika iznosila je 3.989 kuna, što je 3,8% više od prosječne plaće u 2016. godini. PRIMA COMMERCE d.o.o., KRONOSPAN CRO d.o.o. i INVEST SEDLIĆ d.o.o., svi iz iz Bjelovara, najbolji su u županiji po ukupnim prihodima u 2017. godini, a prema iskazanoj dobiti razdoblja prvi je ELEKTROMETAL d.d. u stečaju, također iz Bjelovara.

Između 23 grada i općine Bjelovarsko-bilogorske županije prema broju poduzetnika, broju zaposlenih, ukupnom prihodu i neto dobitku/gubitku izdvaja se Bjelovar. Iza Bjelovara po broju poduzetnika slijede Čazma, Garešnica, Daruvar i Grubišno Polje. Poduzetnici Bjelovarsko-bilogorske županije u odnosu na poduzetnike u drugim županijama najbolje su rangirani prema ekonomičnosti poslovanja (12. mjesto). Na 14. mjestu su rangirani prema produktivnosti rada - neto dobit po zaposlenom i neto dobiti, dok se na 16. mjestu nalaze prema produktivnosti rada - ukupnom prihodu po zaposlenom. Prema drugim kriterijima poduzetnici Bjelovarsko-bilogorske županije rangirani su na 17. mjestu i to: prema ukupnom prihodu, broju poduzetnika i broju zaposlenih.

Top lista 5 najvećih gradova*/općina Bjelovarsko-bilogorske županije (BBŽ) po kriteriju ukupnoga prihoda poduzetnika u 2017. godini

Cijeli tekst: Rezultati poduzetnika Bjelovarsko-bilogorske županije u 2017.

Prilog: Rezultati poduzetnika Bjelovarsko-bilogorske županije 2017.

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.