Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poslovanja poduzetnika Karlovačke županije u 2017. godini

Godišnje financijske izvještaje za 2017. godinu s područja Karlovačke županije predalo je u Registar godišnjih financijskih izvještaja ukupno 2093 poduzetnika, kod kojih je bilo 16886 zaposlenih.

To je 17,7 poduzetnika i 142,8 zaposlenih kod poduzetnika na 1000 stanovnika. Za usporedbu, na razini RH taj je prosjek 29,1 poduzetnik i 214,1 zaposleni kod poduzetnika na 1000 stanovnika. Poduzetnici sa sjedištem u Karlovačkoj županiji ostvarili su ukupne prihode u iznosu od 9,5 milijardi kuna, ukupne rashode od 8,9 milijardi kuna, dobit razdoblja u iznosu od 689,4 milijuna kuna, gubitak razdoblja od 201,9 milijuna kuna te neto dobit od 487,5 milijuna kuna. Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih kod poduzetnika iznosila je 4.890 kuna, što je 0,9 % više od prosječne plaće u 2016. godini.

Između 22 grada i općine Karlovačke županije prema broju poduzetnika, broju zaposlenih, ukupnom prihodu i neto dobiti izdvaja se grad Karlovac. Iza Karlovca po broju poduzetnika slijede gradovi Ogulin, Duga Resa i Ozalj. Među prvih pet po neto dobiti poduzetnika je i grad Slunj, a po ukupnom prihodu općina Barilović. Prvi poduzetnik u Karlovačkoj županiji po ukupnim prihodima u 2017. godini bio je veliki poduzetnik PPK KARLOVAČKA MESNA INDUSTRIJA d.d., dok je po iskazanoj dobiti razdoblja na prvom mjestu veliki poduzetnik HS PRODUKT d.o.o.. Poduzetnici Karlovačke županije, u odnosu na poduzetnike u drugim županijama, najbolje su rangirani prema ekonomičnosti poslovanja (2. mjesto).

Cijeli tekst: Rezultati poduzetnika Karlovačke županije u 2017. godini

Prilog: Financijski rezultati poduzetnika Karlovačke županije u 2017. godini i rang liste

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.