Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poslovanja poduzetnika Primorsko-goranske županije u 2018. godini

U Primorsko-goranskoj županiji u 2018. godini, prema broju obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, poslovalo je 10.974 poduzetnika koji su imali 61.769 zaposlenih, od ukupno 203.224 radno aktivna stanovnika. To je u odnosu na prethodnu godinu povećanje broja zaposlenih kod poduzetnika za 4,6%.

U 2018. godini poduzetnici Primorsko-goranske županije ostvarili su 39,2 milijarde kuna ukupnih prihoda, 37,7 milijardi kuna ukupnih rashoda, 2,2 milijarde kuna dobiti razdoblja i 967,5 milijuna kuna gubitka razdoblja te neto dobit u iznosu od 1,2 milijarde kuna. Od ukupnog broja poduzetnika na području županije, njih 64,1% u 2018. godini poslovalo je s dobiti, dok je 35,9% poduzetnika zabilježilo gubitak u poslovanju.

Prosječna mjesečna obračunata neto plaća županije u 2018. godini iznosila je 5.321 kunu, što je nominalno 3,8% više u odnosu na 2017. godinu te je ista 4,7% manja od prosječne mjesečne neto plaće po zaposlenom kod poduzetnika Republike Hrvatske (5.584 kune).

Najveće prihode i najveću dobit razdoblja u 2018. godini među poduzetnicima sa sjedištem u Primorsko-goranskoj županiji, ostvarilo je društvo PLODINE d.d. iz Rijeke.

Primorsko-goranska županija je u odnosu na druge županije treća po broju zaposlenih, a četvrta po ukupnom prihodu i broju poduzetnika. Prema neto dobiti je na petom mjestu, dok je prema pokazatelju produktivnosti rada mjerenim odnosom ukupnih prihoda i broja zaposlenih na sedmom mjestu. Prema ekonomičnosti poslovanja te prema produktivnosti rada mjerenim odnosom neto dobiti i broja zaposlenih Primorsko-goranska županija na 13.-om je mjestu.

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Cijeli tekst: Rezultati poslovanja poduzetnika Primorsko-goranske županije u 2018. g

Tablica: Rezultati poslovanja poduzetnika Primorsko-goranske županije u 2018. g

Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.