Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poslovanja poduzetnika sa sjedištem na području Velikog urbanog područja Slavonski Brod u 2015. godini

Na prostoru Velikog urbanog područja Slavonski Brod, koji čine grad Slavonski Brod i općine Brodski Stupnik, Sibinj, Donji Andrijevci, Podcrkavlje, Klakar, Garčin, Bebrina, Bukovlje i Gornja Vrba, u 2015. godini sjedište je imao 1151 poduzetnik, sa 11 323 zaposlenih, što je prosječno 9,8 zaposlenih po poduzetniku.

Poduzetnici Velikog urbanog područja Slavonski Brod ostvarili su u 2015. godini ukupne prihode u iznosu od 5,7 milijardi kuna i ukupne rashode u iznosu od 5,6 milijardi kuna. Prema visini ostvarenog ukupnog prihoda među poduzetnicima sa sjedištem na Velikom urbanom području Slavonski Brod, najbolji su poduzetnici Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o. iz Slavonskog Broda, s ostvarenih 599,6 milijuna kuna ukupnog prihoda i Projektgradnja d.o.o. iz Gornje Vrbe, s ostvarenih 519,5 milijuna kuna ukupnoga prihoda.

U 2015. godini poduzetnici Velikog urbanog područja Slavonski Brod iskazali su pozitivan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 36,4 milijuna kuna. Promatrano na razini gradova i općina, jedino su poduzetnici Slavonskog Broda i općine Bebrina iskazali neto gubitak razdoblja. Prema kriteriju ostvarene dobiti razdoblja, također su najbolji poduzetnici Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o., s ostvarenih 45,1 milijun kuna dobiti razdoblja i Projektgradnja d.o.o., s ostvarenih 10,6 milijuna kuna dobiti razdoblja. Najveći izvoz ostvarila su društva Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o. i Bilfinger Đuro Đaković montaža d.o.o., a najveće investicije u dugotrajnu imovinu Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o., u vrijednosti od 257,8 milijuna kuna.

Prosječna mjesečna neto plaća obračunana kod poduzetnika Velikog urbanog područja Slavonski Brod u 2015. godini iznosila je 4.628 kuna, odnosno 1,2 % manje u odnosu na prethodnu godinu te 5,7 % više od iznosa prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika u Brodsko-posavskoj županiji (4.378 kuna). Najviša prosječna mjesečna neto plaća obračunana je kod poduzetnika u općini Gornja Vrba (5.486 kuna), a najniža kod poduzetnika u općini Podcrkavlje (2.131 kunu).

Cijeli tekst: Rezultati poslovanja poduzetnika u Velikom urbanom području Slavonski Brod u 2015. godini

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr je 30 dana od dana objave članka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.