Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poslovanja poduzetnika sa sjedištem u urbanom području Zadar u 2016. godini

U povodu Dana grada Zadra, Financijska agencija objavljuje rezultate poslovanja poduzetnika urbanog područja Zadra i Zadarske županije.

Urbanim područjem Zadar obuhvaćeno je 13 općina Zadarske županije te gradovi Zadar i Nin, u kojima je u 2016. godini sjedište imalo 2940 poduzetnika, sa 16 446 zaposlenih, što je prosječno 5,6 zaposlenih po poduzetniku. Najviše je poduzetnika s područja grada Zadra (2286), a najmanji je broj poduzetnika u općini Galovac (3). Poduzetnici sa sjedištem na prostoru obuhvaćenim urbanim područjem Zadar, ostvarili su ukupan prihod u iznosu od 9,7 milijardi kuna te ukupne rashode u iznosu od 9,3 milijardi kuna. Ostvaren je pozitivan konsolidirani financijski rezultat (neto dobit), u iznosu od 324,4 milijuna kuna što je za 172,3 % više u odnosu na prethodno razdoblje (118,7 milijuna kuna). Najveću neto dobit iskazali su poduzetnici sa sjedištem u Zadru, u iznosu od 281,0 milijuna kuna.

Prema visini ostvarenog prihoda među poduzetnicima sa sjedištem na Urbanom području Zadar, najbolji su ALUFLEXPACK NOVI d.o.o. s ostvarenih 892,9 milijuna kuna ukupnih prihoda i TANKERSKA PLOVIDBA d.d., s ostvarenih 599,3 milijuna kuna ukupnog prihoda. Prema kriteriju ostvarene dobiti razdoblja, najbolji su TANKERSKA PLOVIDBA d.d. i TURISTHOTEL d.d. Najveći izvoz ostvarila su prije spomenuta društva, TANKERSKA PLOVIDBA d.d. i ALUFLEXPACK NOVI d.o.o., a TANKERSKA PLOVIDBA d.d. najviše je investirala u dugotrajnu imovinu, u vrijednosti od 223,8 milijuna kuna.

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata kod poduzetnika Velikog urbanog područja Zadra u 2016 godini iznosila je 5.014 kuna, odnosno 3,1 % više u odnosu na prethodnu godinu te 3,3 % više od iznosa prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika u Zadarskoj županiji (4.852 kune). Za usporedbu, prosječna mjesečna obračunata neto plaća zaposlenih kod poduzetnika u Zadarskoj županiji u 2016. godini iznosila je 4.852 kune, a na razini RH iznosila je 5.140 kuna.

Cijeli tekst: Rezultati poslovanja poduzetnika u urbanom području Zadar u 2016. godini

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 45 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.