Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poslovanja poduzetnika u 2022. godini, po županijama

Poduzetnici sa sjedištem u Zagrebu ostvarili su u 2022. godini 48,7% ukupnih prihoda svih poduzetnika RH

Dominantan utjecaj na ukupne rezultate poslovanja Hrvatske imaju poduzetnici sa sjedištem u Gradu Zagrebu, što je i očekivano s obzirom na to da najveći broj poduzetnika ima sjedište na području te županije. U 2022. godini, osim po broju poduzetnika i zaposlenih, ukupnim prihodima i izvozu, prvi po ostvarenom konsolidiranom rezultatu - neto dobiti su poduzetnici u županiji Grad Zagreb, čemu je najviše doprinio rezultat sljedećih društava: INA d.d., OMS UPRAVLJANJE d.o.o., PLIVA HRVATSKA d.o.o., Hrvatski Telekom d.d. i drugih. Prema kriteriju neto dobiti slijede poduzetnici Istarske, Zagrebačke, Primorsko-goranske, Osječko-baranjske i Zadarske županije.

Poduzetnici Grada Zagreba u 2022. godini ostvarili su manji konsolidirani rezultat – neto dobit, u odnosu na 2021. godinu, za 4,1 milijardu kuna. Poduzetnici Istarske županije ostvarili su veću neto dobit za 1,9 milijardi kuna, poduzetnici Zagrebačke županije smanjili su neto dobit za 428 milijuna kuna, poduzetnici Primorsko-goranske povećali su za 873,1 milijun kuna, Osječko-baranjske za 571 milijun kuna, a poduzetnici Zadarske županije za 1,1 milijardu kuna.

Izneseni prikaz poslovanja poduzetnika po županijama ublažava činjenica da se stvarna aktivnost poduzetnika ostvaruje na području širem od njihova administrativnog sjedišta.

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Cijeli članak: Rezultati poslovanja poduzetnika u 2022. godini po županijama

Tablica: Rezultati poslovanja poduzetnika u 2022. godini po županijama

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.