Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti emitiranja radijskog programa u 2018. godini

Povodom Svjetskog dana radija, koji se obilježava 13. veljače, Financijska agencija objavljuje rezultate poslovanja poduzetnika čija je pretežita djelatnost emitiranje radijskog programa.

Prema podacima Fine iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, u djelatnosti emitiranja radijskog programa u 2018. godini poslovalo je 158 poduzetnika, s 820 zaposlenih. Navedena skupina poduzetnika ostvarila je ukupne prihode u iznosu od 269,5 milijuna kuna, a konačan financijski rezultat bio je pozitivan (neto dobit), u iznosu od 15,1 milijun kuna iako je trećina poduzetnika, njih 53, poslovala s gubitkom. Prosječna mjesečna neto plaća po zaposlenom u promatranoj djelatnosti iznosila je 4.691 kunu u 2018. godini (2,8% više nego 2017. godine), što je 16,0% manje od prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (5.584 kune).

Od 158 poduzetnika u djelatnosti emitiranje radijskog programa najviše ih je imalo sjedište u županiji Grad Zagreb (35), Splitsko-dalmatinskoj (12), Zagrebačkoj (10) i Dubrovačko-neretvanskoj županiji (devet), a najmanje u Požeško-slavonskoj i Ličko-senjskoj županiji (po dva). Promatrano po vlasništvu, 127 poduzetnika je bilo u privatnom vlasništvu, 21 u mješovitom, a preostalih 10 u državnom vlasništvu. Među poduzetnicima u emitiranju radijskog programa u državnom vlasništvu, najveći prihod u 2018. godini ostvarili su Hrvatski radio Vukovar d.o.o., HRVATSKI RADIO KARLOVAC d.o.o. i RADIO NAŠICE d.o.o. U djelatnosti emitiranja radijskog programa najveći ukupni prihod u 2018. godini ostvario je RADIO CROATIA d.o.o., a najveću dobiti OTVORENI RADIO d.o.o. Najveći broj zaposlenih bilo je kod mikro poduzetnika RADIO PRODUKCIJA d.o.o. iz Splita (17) i RADIO KAJ d.o.o. iz Zagreba (16).

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj djeluju.

Cijeli tekst: Rezultati poduzetnika u djelatnosti emitiranja radijskog programa u 2018.

Tablica: Rezultati poduzetnika u djelatnosti NKD 60.10 u 2018.

Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.