Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti emitiranja radijskog programa u 2020. godini

Povodom Svjetskog dana radija, koji se obilježava 13. veljače, Financijska agencija objavljuje rezultate poslovanja poduzetnika čija je pretežita djelatnost emitiranje radijskog programa.

U djelatnosti emitiranja radijskog programa u 2020. godini, poslovao je 151 poduzetnik sa 758 zaposlenih, što je u odnosu na prethodnu godinu smanjenje broja zaposlenih za 3,2%. Navedena skupina poduzetnika u promatranom je razdoblju ostvarila ukupne prihode u iznosu od 276,4 milijuna kuna te ukupne rashode od 265,5 milijuna kuna. Ostvarena je dobit razdoblja od 25 milijuna kuna i 18,3 milijuna kuna gubitka razdoblja te je ukupna neto dobit iznosila 6,7 milijuna kuna. Prosječna mjesečna neto plaća obračunana zaposlenima iznosila je 4.958 kuna u 2020. godini, što je 0,4% manje u odnosu na 2019. godinu te 17% manje od prosječne plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (5.971 kuna).

U djelatnosti emitiranja radijskog programa najveće ukupne prihode u 2020. godini ostvario je NARODNI d.o.o., u iznosu od 52 milijuna kuna, što je udio od 18,8% u ukupnim prihodima svih poduzetnika u toj djelatnosti. Na drugom mjestu po ukupnim prihodima je ANTENA ZAGREB d.o.o. (43,4 milijuna kuna), a na trećem MEDIA SERVIS GLOBAL d.o.o. (15,9 milijuna kuna). MEGA RADIO d.o.o. ostvario je najveću dobit u 2020. godini (6,5 milijuna kuna).

Najviše poduzetnika, čija je pretežita djelatnost emitiranje radijskog programa, u 2020. godini imalo je sjedište u županiji Grad Zagreb (32), a po njihovoj brojnosti slijedi Splitsko-dalmatinska (11), Zagrebačka, Osječko-baranjska i Dubrovačko-neretvanska (po 10) te Istarska županija (osam), dok je najmanje poduzetnika u promatranoj djelatnosti bilo u Požeško-slavonskoj (jedan), Šibensko-kninskoj i Ličko-senjskoj županiji (po dva).

 

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

 

Cijeli članak: Rezultati poduzetnika u djelatnosti emitiranja radijskog programa u 2020.

Tablica: Rezultati poduzetnika u djelatnosti emitiranja radijskog programa u 2020.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.