Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti izdavanja knjiga, periodičnih publikacija i ostale izdavačke djelatnosti u 2021. godini

Prema podacima za 2021. godinu, 661 poduzetnik registriran je u djelatnosti izdavanja knjiga, periodičnih publikacija i ostale izdavačke djelatnosti, a njih 440 ili 66,6% ostvarilo je dobit razdoblja

U djelatnosti izdavanja knjiga, periodičnih publikacija i ostale izdavačke djelatnosti (NKD 58.1) u 2021. godini, prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe poslovao je 661 poduzetnik kod kojih je bilo registrirano 4.150 zaposlenih, što je u odnosu na prethodnu godinu smanjenje broja zaposlenih za 57 ili 1,4%.

Promatrana skupina poduzetnika ostvarila je 22,2 milijarde kuna ukupnih prihoda, 2,1 milijardu kuna ukupnih rashoda, dobit razdoblja od 147,0 milijuna kuna, gubitak razdoblja od 23,0 milijuna kuna te su iskazali pozitivan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 124,0 milijuna kuna, u odnosu na 75,0 milijuna kuna neto dobiti u 2020. godini.

Među poduzetnicima u djelatnosti izdavanja knjiga, periodičnih publikacija i ostale izdavačke djelatnosti najveće ukupne prihode u 2021. godini u iznosu od 274,3 milijuna kuna ostvarilo je društvo HANZA MEDIA d.o.o. iz Zagreba, a najveću dobit razdoblja u iznosu od 15,1 milijun kuna iskazalo je društvo ŠKOLSKA KNJIGA d d. iz Zagreba.

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata zaposlenima kod poduzetnika u djelatnosti izdavanja knjiga, periodičnih publikacija i ostale izdavačke djelatnosti u 2021. godini iznosila je 6.819 kuna, što je za 2,9% više u odnosu na prethodnu godinu te za 7,4% više od prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (6.350 kuna).

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Cijeli tekst: Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti izdavanja knjiga, periodičnih publikacija i ostale izdavačke djelatnosti u 2021. godini

Tablice: Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti izdavanja knjiga, periodičnih publikacija i ostale izdavačke djelatnosti u 2021. godini

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.