Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti izdavanja knjiga, periodičnih publikacija i ostale izdavačke djelatnosti u 2022. godini

Prema podatcima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe u 2022. godini u djelatnosti izdavanja knjiga, periodičnih publikacija i ostale izdavačke djelatnosti poslovalo je 659 poduzetnika kod kojih je bilo registrirano 3.987 zaposlenih, što je u odnosu na prethodnu godinu smanjenje broja zaposlenih za 126 ili 3,1%.

Promatrana skupina poduzetnika ostvarila je 2,5 milijardi kuna ukupnih prihoda, 2,3 milijarde kuna ukupnih rashoda, dobit razdoblja od 155,2 milijuna kuna, gubitak razdoblja od 31,8 milijuna kuna te su iskazali pozitivan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 123,4 milijuna kuna, u odnosu na 124 milijuna kuna neto dobiti u 2021. godini.

U 2022. godini među poduzetnicima u djelatnosti izdavanja knjiga, periodičnih publikacija i ostale izdavačke djelatnosti najveće ukupne prihode (382,7 milijuna kuna) i najveću dobit razdoblja (19,1 milijun kuna) ostvarilo je društvo ŠKOLSKA KNJIGA d.d. iz Zagreba.

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata zaposlenima kod poduzetnika u djelatnosti izdavanja knjiga, periodičnih publikacija i ostale izdavačke djelatnosti u 2022. godini iznosila je 7.335 kuna, što je za 6,2% više u odnosu na prethodnu godinu te za 5,2% više od prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (6.973 kune).

Fina Info.BIZ

Više informacija dostupno je u Fina Info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Cijeli članak: Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti izdavanja knjiga, periodičnih publikacija i ostale izdavačke djelatnosti u 2022. godini

Tablice: Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti izdavanja knjiga, periodičnih publikacija i ostale izdavačke djelatnosti u 2022. godini

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.