Preskoči na glavni sadržaj

Usporedba rezultata poduzetnika u turizmu na razini Kontinentalne i Jadranske Hrvatske u 2018. godini

Najuspješniji poduzetnik prema visini iskazane dobiti razdoblja u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane u Kontinentalnoj Hrvatskoj bio je HUP - ZAGREB d.d., a u Jadranskoj Hrvatskoj PLAVA LAGUNA d.d.

Prema rezultatima poslovanja poduzetnika Hrvatske u 2018. godini rangiranim po NUTS-2 razini, ukupno gledano u Kontinentalnoj Hrvatskoj bilo je 82.243 poduzetnika, a u Jadranskoj Hrvatskoj 48.874. Od ukupnog broja, 5.701 poduzetnik bilo je u području djelatnosti I - Pružanje smještaja te pripreme i usluživanja hrane, koji su imali sjedište u Kontinentalnoj Hrvatskoj (udio od 6,9% u ukupnom broju poduzetnika u Kontinentalnoj Hrvatskoj), a 6.392 poduzetnika u Jadranskoj Hrvatskoj (udio od 13,1% u ukupnom broju poduzetnika u Jadranskoj Hrvatskoj). Očekivano, u Jadranskoj Hrvatskoj poslovao je veći broj poduzetnika u području koje kolokvijalno nazivamo turizam, a slijedom toga bilo je i više zaposlenih, 28.908 u Kontinentalnoj Hrvatskoj, a 46.242 u Jadranskoj Hrvatskoj, ostvareni su veći prihodi (2,4 puta veći u odnosu na prihode poduzetnika u turizmu Kontinentalne Hrvatske), dobit razdoblja koja je 3,5 puta veća u odnosu na poduzetnike u turizmu Kontinentalne Hrvatske i obračunata je 43,7% veća prosječna mjesečna neto plaća zaposlenima kod poduzetnika u Jadranskoj Hrvatskoj u odnosu na one u Kontinentalnoj Hrvatskoj.

Po visini ukupnih prihoda u Jadranskoj Hrvatskoj najbolji su PLAVA LAGUNA d.d., MAISTRA d.d. i VALAMAR RIVIERA d.d., a u Kontinentalnoj Hrvatskoj HUP-ZAGREB d.d. i GLOBALNA HRANA d.o.o. Najuspješniji poduzetnik prema visini iskazane dobiti razdoblja u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane u Kontinentalnoj Hrvatskoj bio je HUP - ZAGREB d.d. koji je iskazao 79,2 milijuna kuna dobiti (udio od 42,8% u neto dobiti poduzetnika u području I u KH). U Jadranskoj Hrvatskoj u istom području djelatnosti najuspješniji poduzetnik bila je PLAVA LAGUNA d.d., s neto dobit od 308,4 milijuna kuna (udio od 17,5% u neto dobiti poduzetnika u području I u Jadranskoj Hrvatskoj).

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om)

Cijeli tekst: Usporedba rezultata poduzetnika u turizmu na razini Kontinentalne i Jadranske Hrvatske u 2018. godini

Prilog: Tablica s rezultatima poduzetnika u turizmu Kontinentalne i Jadranske Hrvatske u 2018.

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju. U tijeku je promotivna akcija uz 50% popusta!

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.