Preskoči na glavni sadržaj

Velika urbana područja gradova Pula, Slavonski Brod i Zadar - usporedba rezultata poslovanja poduzetnika u 2015. godini

Na prostoru tri velika urbana područja, Pule, Slavonskog Broda i Zadra, u 2015. godini bilo je ukupno 7.306 poduzetnika s 43 098 zaposlenih, što je prosječno 5,9 zaposlenih po poduzetniku.

Od navedenoga broja, najviše je poduzetnika na prostoru Velikog urbanog područja Pula (3.468), a najmanji broj poduzetnika ima sjedište na prostoru Velikog urbanog područja Slavonski Brod (1.151). Najviše zaposlenih bilo je kod poduzetnika Velikog urbanog područja Zadar (15 960), a najveći broj zaposlenih po poduzetniku je u Velikom urbanom području Slavonski Brod (9,8 zaposlenih). U 2015. godini poduzetnici sa sjedištem u dva od tri velika urbana područja iskazali su pozitivan konsolidirani financijski rezultat (Slavonski Brod i Zadar).

Prema visini ostvarenog ukupnog prihoda među poduzetnicima sa sjedištem na području obuhvaćenom urbanim područjima gradova Pula, Slavonski Brod i Zadar najbolji su poduzetnici: Tankerska plovidba d.d. iz Zadra i Aluflexpack novi d.o.o. iz Poličnika s ostvarenih 1,1 milijardu kuna ukupnog prihoda te Uljanik Brodogradilište d.d. iz Pule s ostvarenih 761,4 milijun kuna ukupnoga prihoda. Prema visini ostvarenog ukupnog prihoda među poduzetnicima sa sjedištem u Velikom urbanom području Slavonski Brod, najbolji su poduzetnici Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja d.o.o. iz Slavonskog Broda sa ostvarenih 599,6 milijuna kuna i Projektgradnja d.o.o. iz Gornje Vrbe sa ostvarenih 519,5 milijuna kuna ukupnoga prihoda. Prema kriteriju ostvarene dobiti razdoblja među poduzetnicima sa sjedištem na području obuhvaćenom urbanim područjima gradova Pula, Slavonski Brod i Zadar, najbolji su poduzetnici: Tankerska plovidba d.d. iz Zadra s ostvarenih 118,6 milijuna kuna dobiti razdoblja i Calucem d.o.o. iz Pule s ostvarenih 71,5 milijuna kuna dobiti razdoblja.

Prema produktivnosti (prihodu po zaposlenom), na prvom su mjestu poduzetnici Velikog urbanog područja grada Zadar s 604 tisuće kuna, slijede poduzetnici Velikog urbanog područja grada Slavonski Brod s 503 tisuće kuna te poduzetnici Velikog urbanog područja grada Pula s 477 tisuća kuna po zaposlenom. Za usporedbu, produktivnost rada po zaposlenom na razini RH je 762,8 tisuća kuna. Najviša prosječna mjesečna neto plaća u 2015. godini obračunana je kod poduzetnika Velikog urbanog područja grada Pula i iznosila je 5.010 kuna, a najniža prosječna mjesečna neto plaća obračunana je zaposlenima u Velikom urbanom području grada Slavonski Brod (4.628 kuna). Prosječna mjesečna obračunana neto plaća zaposlenih kod poduzetnika na razini RH u 2015. godini iznosila je 5.019 kuna.

Cijeli tekst: Usporedba rezultata poslovanja poduzetnika u 2015. godini na razini urbanih područja

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.