Karijere

Želite raditi u okruženju koje potiče izvrsnost i razvoj?

DOVIK@FERIT u 2019. godini

Osijek, 22. ožujka 2019. - Fina je sudjelovala na DOVIK@FERIT, danu  otvorenih vrata i danu karijera, gdje su se studenti imali priliku upoznati s mogućnostima zapošljavanja po završetku studija u tvrtkama koje su prezentirale svoja područja rada i mogućnosti suradnje.

Uz prezentiranje tvrtki na štandovima, studenti su imali priliku sudjelovati na Career Speed Datingu gdje su unutar 4 minute prezentirali svoja područja interesa, dok su tvrtke prezentirale mogućnosti razvoja karijere.
Finu su predstavljali Marina Kordić i Hrvoje Brzica iz Sektora informatike i Marija Lekšić iz Službe upravljanja ljudskim potencijalima koji su studentima prezentirali što sve Finin IT nudi, koja su područja rada te mogućnosti suradnje. Studenti su najviše iskazali interes za rad preko student servisa i IT stipendiju.

Drago nam je da smo imali priliku približiti se studentima  i pokazati da Fina nudi puno više od plaćanja računa i ovrha.

 


Fina dodijelila 7 IT stipendija redovnim studentima

Zagreb, 3. siječnja 2019. - Fina je dodijelila 7 IT stipendija redovnim studentima različitih fakulteta: FER, FOI i FERIT.

Mjesečni iznos stipendije iznosi 3.000 kuna neto, a dobitnici stipendije također imaju priliku obaviti stručnu praksu u Fini, dobiti pomoć prilikom izrade diplomskog rada i zaposliti se u Sektoru informatike po završetku studija.

Drago nam je i da smo ove godine mogli podržati razvoj kompetencija koji će iste još više unaprijediti tijekom studiranja i kroz rad u Fini.

 


Tjedan karijera na FOI-u 2018.

Zagreb, 23. listopada 2018. - I ove je godine Fina sudjelovala na Tjednu karijera, koji je organizirao FOI Centar za podršku studentima i razvoj karijere, a sve u cilju lakšeg povezivanja studenata i poslodavaca.

Kolege Hrvoje Gluhak i Antonio Kolak su održali predavanje na temu "Otkrij tajnu e-računa",  u okviru kojeg su prikazali poslovnu stranu, arhitekturu i tehnologije sustava.

U završnom su dijelu održane kratke prezentacije (pitchevi) poslodavaca. Tako je kolega Dario Belić predstavio Finin IT i mogućnosti suradnje sa studentima.

Dodatne informacije studenti su mogli dobiti u dijelu programa "Karijerni špancir", gdje su Finu na štandu predstavljali Dario Belić i Hrvoje Gluhak iz Službe razvoja IT servisa, Antonio Kolak iz Centra digitalnih usluga i Marija Lekšić iz Službe upravljanja ljudskim potencijalima.

Studenti su iskazali najveći interes za obavljanje stručnih praksi, IT stipendije te za rad preko student servisa.


Podržali smo međunarodnu znanstvenu konferenciju SST 2018

Osijek, 18. listopada 2018. - Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), bio je domaćin i organizator Treće međunarodne znanstvene konferencije "International Conference on Smart Systems and Technologies 2018" (SST 2018), koja je od 10. do 12. listopada 2018. godine održana u Osijeku.

Cilj ove konferencije bio je istraživačima i stručnjacima omogućiti širenje znanstvenih i stručnih spoznaja iz područja pametnih sustava i tehnologija u području računarstva, elektrotehnike, robotike, automatike te ostalih interdisciplinarnih područja i primjena.

Finu su na konferenciji predstavljale kolegice Marija Lekšić i Maja Vukošić iz Službe upravljanja ljudskim potencijalima, prezentirajući posjetiteljima konferencije kakve profile Fina traži, što nudi zaposlenicima i koje su sve mogućnosti buduće suradnje.

Kolege Marko Smičić i Boris Grginčić iz Sektora informatike, održali su predavanje o sigurnosti Fininih web aplikacija. Osim problematike sigurnosti, polaznici su također mogli nešto više saznati i o samom Sektoru informatike.

Sudjelovanje na ovoj konferenciji bila je prilika neposrednog predstavljanja Fine kao poželjnog poslodavca te se nadamo da smo pružanjem informacija u još većoj mjeri zainteresirali ciljanu publiku.


Fina sudjelovala na APP Start Contestu

Zagreb, 14. lipnja 2018. - U lipnju 2018. godine održana je svečana završnica ovogodišnjeg App Start Contesta, vodećeg studentskog natjecanja u izradi web i mobilnih aplikacija. Cilj natjecanja bio je okupiti studente različitih interesa, omogućiti im stjecanje praktičnih znanja te ih povezati sa stručnjacima iz vodećih hrvatskih tvrtki.

App Start Contest je trajao od siječnja do lipnja, a timovi su razvijali aplikacije prema vlastitim idejama. Pritom su ih podržavali i savjetovali predstavnici tvrtki, koji su uz ulogu mentora bili i članovi stručnog žirija. Uz stjecanje znanja kroz praktičan rad, studenti su također imali priliku pohađati zanimljiva predavanja i radionice.

Finini mentori na natjecanju bili su kolege Marinko Stanić i Zoran Sriča iz Sektora informatike. Kroz održavanje konzultacija i ocjenjivanje konačnih rješenja, imali su priliku upoznati motivirane i kreativne studente te im predstaviti Finu kao dobro mjesto za početak karijere.

Čestitamo udruzi eSTUDENT na organiziranju uspješnog projekt i svim timovima koji su osvojili vrijedne nagrade za svoja rješenja.

 


Fina na Job Fairu 2018.

Zagreb, 8. lipnja 2018. - Financijska agencija je u svibnju 2018. sudjelovala na Job Fairu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Na najvećem sajmu poslova u regiji, studenti tehničkih fakulteta mogli su upoznati potencijalne poslodavce i trendove u IT području. Ukupno su se 103 domaće i strane tvrtke predstavile kroz kreativne štandove, predavanja i praktične radionice. Zahvaljujući bogatom programu, Job Fair je ove godine privukao rekordan broj od 3.500 posjetitelja.

Finini predstavnici Tomislav, Marinko, Martina i Ana, informirali su studente o Fininom Sektoru informatike i mogućnostima za buduću suradnju: obavljanju stručne prakse, izradi diplomskih radova, studentskom poslu i IT stipendijama. Fina je odlično mjesto za početak karijere, jer nudi brojne mogućnosti za razvoj - učenjem od kolega stručnjaka, radom na velikim projektima i raznolikim tehnologijama.

 

 


Fina podržala konferenciju DUMP Days 2018.

Zagreb, 17. svibnja 2018. - Financijska agencija sudjelovala je na IT konferenciji DUMP Days koja je, 11. i 12. svibnja, održana u Splitu na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Dev, design i tech konferenciju, koja je  okupila studente i renomirane stručnjake, organizirala je Udruga mladih programera DUMP. U okviru događanja održana su predavanja, radionice i panel rasprave o aktualnim trendovima iz područja programiranja, dizajna, marketinga i tehnologija. U dijelu izložbenog prostora posjetitelji su mogli upoznati brojne IT tvrtke, razmijeniti iskustva i stvoriti nova poslovna poznanstva.

Finu su tijekom dva dana predstavljali kolege iz Razvojnog odjela Split: Jerko Čulić, Anamarija Vukušić, Ivan Grgić, Damir Kero, Matea Pejić i Hrvoje Radovan. Posjetitelji su na našem štandu mogli  mogli saznati više o Fininom Sektoru informatike i mogućnostima buduće suradnje te riješiti IT kviz na kojem su najuspješniji studenti osvojili nagrade.


Fina na natjecanju u izradi aplikacije na FOI-u

Zagreb, 11. svibnja 2018. - Financijska agencija je u travnju podržala studentsko natjecanje u izradi prototipa aplikacije na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Studenti su tijekom mjesec dana izrađivali aplikaciju za "Tjedan karijera", jesenski projekt koji se sastoji od predavanja, sajma poslova i predstavljanja tvrtki na fakultetu. Budući da "Tjedan karijera" svake godine uključuje sve veći broj aktivnosti, pojavila se potreba za aplikacijom koja će olakšati sudjelovanje i omogućiti bolje umrežavanje svim sudionicima. U sklopu natjecanja održani su mentorski susreti s predstavnicima poslodavaca, a u samome finalu je deset timova prezentiralo radove stručnom žiriju kroz 4-minutne pitcheve.

Iz Fine su mentori i članovi žirija bili Hrvoje Gluhak, voditelj Odjela za arhitekturu i dizajn i Antonio Kolak, voditelj Centra digitalnih usluga. Natjecatelji su pokazali visoku razinu znanja i kreativnosti, stoga su nijanse odlučivale o pobjednicima. Kroz ovakve projekte imamo priliku upoznati talentirane studente i potaknuti ih na buduću suradnju s Finom.


Sudjelovanje Fine na projektu Business Matchmaker

Zagreb, 25. travnja 2018. - Fina je sudjelovala na prvom Business Matchmakeru, koji se 19. travnja 2018. održao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Cilj projekta bio je omogućiti studentima završnih godina da stupe u kontakt s potencijalnim poslodavcima te im pomoći u pronalasku stručne prakse ili prvog posla.

Studenti su se poslodavcima predstavili kroz dva kruga razgovora: u prvom dijelu održane su simulacije kratkih intervjua u trajanju od 4 minute, nakon kojih su tvrtke odabrale najuspješnije kandidate koji su pozvani na dodatni razgovor. Na ovaj način studenti su vidjeli kako izgleda intervju za posao u opuštenoj atmosferi i kako mogu dodatno razviti vještinu samoprezentiranja.

Kolegice Marija Krešo i Ana Jakovina iz Službe upravljanja ljudskim potencijalima upoznale su motivirane i proaktivne studente koji uskoro dolaze na tržište rada. Prezentirale su im kakve profile Fina traži, što nudi zaposlenicima i kakve su mogućnosti za daljnju suradnju.


Edukacijsko-razvojni programi za rukovoditelje Financijske agencije

Zagreb, 30. ožujka 2018. - Financijska agencija, svjesna važnosti razvoja zaposlenika i podizanja razine njihove kompetentnosti na svim razinama, organizirala je tjekom veljače i ožujka edukacijsko-razvojni program za rukovoditelje različitih organizacijskih jedinica.

Posebnost ovog programa je u tome da je bio namijenjen rukovoditeljima koji su se po prvi puta našli u toj ulozi. U tu svrhu trenerice iz Službe upravljanja ljudskim potencijalima pripremile su edukacijsko-razvojni program koji se sastojao od 9 pojedinačnih internih treninga iz područja mekih vještina i menadžmenta, namijenjenih uspješnijem funkcioniranju rukovoditelja u poslovnom okruženju. Glavna svrha takvog ciljanog programa bila je novim rukovoditeljima pružiti konkretne savjete, dati im tehnike i alate, koje će već sutradan moći primijeniti u svojoj radnoj okolini, kako bi postigli željene rezultate.

Svjesni činjenice kako investiranje u razvoj i edukaciju zaposlenih čini razliku između uspješnih i manje uspješnih kompanija, dobru praksu organizacije edukacijsko-razvojnih programa nastavit ćemo i dalje.


Fina dobila nagradu Zlatni indeks 2017.

27. ožujka 2018. - Na svečanoj dodjeli nagrada Zlatni indeks Financijskoj agenciji je uručena Posebna nagrada Povjerenstva za doprinos studentskoj zajednici u 2017. godini.

Zlatni indeks je projekt udruge eSTUDENT namijenjen prepoznavanju i isticanju poduzeća koja su pridonijela kvalitetnijem studentskom životu, obrazovanju i stručnom usavršavanju. Odluku o dobitnicima donosi Povjerenstvo Zlatnog indeksa, koje čine predstavnici studentskih udruga i zborova iz čitave Hrvatske. Poduzeća se prijavljuju u 5 kategorija: Stipendije, Najbolji imidž, Stručne prakse, Stručna potpora i organiziranje projekata te Ulaganje u studentske udruge i projekte. Također, poduzećima koja su se svojim iznimnim djelovanjem i velikim doprinosom istaknula u više kategorija, koja već duži niz godina podupiru studentske inicijative, a studente smatraju kapitalom budućnosti Povjerenstvo dodjeljuje Posebnu nagradu.

Ponosni smo što je između 24 prijavljenih tvrtki upravo Fina dobila Posebnu nagradu Povjerenstva u kategoriji velikih tvrtki. Studenti su prepoznali kontinuiran angažman i velik trud, koji Služba upravljanja ljudskim potencijalima zajedno s kolegama iz cijele Fine ulaže u suradnju s brojnim fakultetima i udrugama.

Priznanja poput Zlatnog indeksa dodatni su poticaj Fini da i ubuduće nastavi uspješnu suradnje sa studentskom zajednicom, povezujući studente sa stvarnom praksom i poslovnim svijetom.

 

 


Fina dodijelila IT stipendije

Zagreb, 8. siječnja 2018. - Financijska agencija je u prosincu 2017. godine dodijelila šest IT stipendija, u tri grada: Zagrebu, Osijeku i Splitu. Stipendisti su redovni studenti na diplomskim studijima različitih fakulteta: FOI-u, TVZ-u, FERIT-u, PMF-u Zagreb i PMF-u Split.

Mjesečni iznos stipendije iznosi 3.000 kuna neto, a dobitnici stipendije također imaju priliku obaviti stručnu praksu u Fini, dobiti pomoć prilikom izrade diplomskog rada i zaposliti se u Sektoru informatike po završetku studija.

Fina kontinuirano ulaže u razvoj svojih zaposlenika te podržava mlade stručnjake koji su spremni na nove izazove i dijele našu želju za izvrsnošću.

Prijava za posao

Ako ste spremni na izazovan i dinamičan posao u ugodnom radnom okruženju, pridružite nam se - pošaljite nam ponudu za zaposlenje putem online prijave.

Kontakti

Financijska agencija

Služba upravljanja ljudskim potencijalima

Ulica grada Vukovara 70, 10000 Zagreb

natjecaji@fina.hr