Slanje i primitak novca

Šaljite i primajte novac putem Western Uniona u Fini.

U Fininim poslovnicama možete koristiti uslugu međunarodnog brzog prijenosa novca putem Western uniona. Usluga je prvenstveno namijenjena osobama kojima je novac hitno potreban. Naknade Western Uniona za uslugu slanja novca možete pogledati ovdje .

Što vam nudimo?

 • Brzinu

  Poslani novac je u pravilu na raspolaganju primatelju u roku od nekoliko minuta. Zahvaljujući svojoj globalnoj mreži, novac se brzo i sigurno šalje u preko 200 zemalja diljem svijeta.

 • Pouzdanost

  Western Union pruža uslugu prijenosa novca duže od 150 godina i pridržava se zakonskih propisa zemalja u kojima posluje. Milijuni ljudi diljem svijeta koriste Western Union usluge slanja i primitka novca. Njegova pogodnost je, osim brzine, što nije potreban nikakav račun ili kartica.

 • Praktičnost

  Novac možete poslati unutar Hrvatske i diljem svijeta te primiti iz Hrvatske i bilo koje druge svjetske destinacije, u vama najbližoj lokaciji Finine poslovnice. Usluga je dostupna u preko 200 zemalja, na preko 500.000 lokacija agenata Western Uniona.

U većini zemalja slanje i primitak novca se obavljaju u domicilnoj valuti pa je u Hrvatskoj to isključivo euro. Konverziju obavlja Western Union.

Kako poslati novac?

 1. Popunite jednostavan obrazac za slanje novca, dostupan u Fininim poslovnicama.

 2. Predajte obrazac na šalteru Financijske agencije, zajedno s identifikacijskim dokumentom, novcem koji želite poslati i naknadom za uslugu slanja novca.

 3. Dobiveni kontrolni broj za prijenos novca s potvrde (Money Transfer Control Number – MTCN) dostavite osobi kojoj šaljete novac.

Kako primiti novac?

 1. Tražite od pošiljatelja MTCN.

 2. Popunite obrazac za primitak novca u poslovnici Fine te ga, zajedno s identifikacijskim dokumentom, predajte na šalteru Financijske agencije.

 3. Preuzmite novac i potvrdu.

Maksimalni iznos za slanje novca u unutarnjem i međunarodnom prometu je 4.000,00 EUR.