Preskoči na glavni sadržaj

Online predaja dokumentacije za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima

Predaja zahtjeva vezanih za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima

Putem online servisa za predaju dokumentacije mogu se dostaviti sljedeći zahtjevi:

Za svaki predmet potrebno je učitati jednu PDF datoteku koja sadrži sve potrebne dokumente (npr. zahtjev i punomoć, ako je korisnik servisa opunomoćen ili samo zahtjev ako je korisnik servisa ujedno i podnositelj navedenog zahtjeva). Dokumenti moraju biti potpisani minimalno naprednim elektroničkim potpisom.  Uz obrasce zahtjeva nije potrebno prilagati nikakvu dodatnu dokumentaciju.

Otvaranje zaštićenog računa

Za otvaranje zaštićenog računa i evidentiranje promjena po već otvorenom zaštićenom računu potrebno je dostaviti:

  • Obavijest o primanjima i naknadama ovršenika izuzetim od ovrhe, odnosno na kojima je ovrha ograničena sukladno odredbama Ovršnog zakona (Obavijest iz čl. 212. st. 1. Ovršnog zakona):
  • Preslike potrebne dokumentacije (npr. ako se radi o drugom dohotku kao jedinom stalnom novčanom primanju, potrebno je dostaviti potvrdu o visini dohotka i primitka koju izdaje Porezna uprava).

Svi dokumenti koji se dostavljaju trebaju se učitati u PDF formatu. Ako niste u mogućnosti, obrazac Obavijesti ne morate digitalno potpisati.

Više informacija o otvaranju zaštićenog računa.

Zatvaranje zaštićenog računa ili opoziv primanja i naknada

Za zatvaranje zaštićenog računa otvorenog temeljem Obavijesti iz članka 212. stavak 1. Ovršnog zakona ili opoziv obavijesti o primanjima i naknadama izuzetim od ovrhe, odnosno na kojima je ovrha ograničena, potrebno je dostaviti ispravno popunjen obrazac Zahtjeva.

Obrazac Zahtjeva se treba učitati u PDF formatu. Ako niste u mogućnosti, obrazac ne morate digitalno potpisati.

Dostava upita, reklamacija i prigovora na postupanje nastalih u postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima

Korištenjem ove usluge možete poslati zahtjev za rješavanje reklamacije/prigovora ili zahtjev za dostavu informacija koji se odnosi na postupanja nastala u postupku provedbe ovrhe na novčanim sredstvima.

Ako niste u mogućnosti, obrazac Zahtjeva ne morate digitalno potpisati.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.