Preskoči na glavni sadržaj

Online predaja dokumentacije za SEPA Suglasnost za izravno terećenje

SEPA Suglasnosti za izravno terećenje

Online servisom za predaju dokumentacije moguće je ugovaranje nove te izmjena i opoziv postojeće SEPA Suglasnosti za osnovno izravno terećenje i SEPA Suglasnosti za poslovno izravno terećenje.

Predaja dokumentacije za davanje SEPA Suglasnosti za izravno terećenje odnosi se na primatelje plaćanja:

  • HEP ELEKTRA d.o.o.
  • HEP OPSKRBA d.o.o.
  • HEP PLIN d.o.o.
  • HEP TOPLINARSTVO d.o.o.
  • RAIFFEISEN LEASING d.o.o.
  • UDRUGA SOS - DJEČJE SELO HRVATSKA

Više informacija o dokumentaciji koju je potrebno podnijeti možete pronaći ovdje.

Podaci s dokumentacije dostavljene putem OSPD-a od ponedjeljka do petka do 14:00 sati bit će obrađeni isti dan, a podaci dostavljeni od ponedjeljka do petka nakon 14:00 sati će biti obrađeni slijedeći radni dan, kao i podaci s dokumentacije dostavljene subotom, nedjeljom te blagdanima i praznicima.

Ako dokumentacija nije potpuna, putem ovog servisa dobiva se informacija o tome što nedostaje u dokumentaciji.

Po obradi zaprimljene dokumentacije ćemo vam putem ovog servisa povratno dostaviti dokument Suglasnost u PDF formatu (nova Suglasnost ili izmjena/opoziv postojeće Suglasnosti) koji je potrebno potpisati kvalificiranim elektroničkim potpisom korištenjem kvalificiranog certifikata izdanog od strane Fine ili certifikatom na osobnoj iskaznici (eOI). Ovaj dokument je potrebno potpisati i vratiti (učitati) putem online servisa najkasnije do 18:00 sati na dan kada ste zaprimili dokument na potpis.

Iznimno, ukoliko se potpisani dokument u PDF formatu ne dostavi u roku od dva radna dana od kada ste ga zaprimili, ugovaranje Suglasnosti se neće realizirati.

Ako se potpisani PDF dokument izmjene/opoziva postojeće Suglasnosti i Informacija Ispitaniku o obradi osobnih podataka dostavi do 18:00 sati, izmjena/opoziv će biti važeći od tog datuma. U slučaju da dokument dostavite nakon 18:00 sati izmjena/opoziv će biti važeći od sljedećeg radnog dana. 

SEPA Identifikator primatelja

SEPA Identifikator primatelja se izdaje onim poslovnim subjektima koji su primatelji u SEPA izravnom terećenju, a koji će naloge SEPA izravnog terećenja podnositi u banci koja nije u RH, uz uvjet da im isti nije već izdala neka od banaka u Rh. Poslovni subjekt popunjava Zahtjev za izdavanje SEPA Identifikatora primatelja, kojeg osoba ovlaštena za zastupanje poslovnog subjekta potpisuje kvalificiranim elektroničkim potpisom korištenjem kvalificiranog certifikata izdanog od strane Fine ili certifikatom na osobnoj iskaznici (eOI).

Ako će poslovni subjekt podnositi naloge SEPA izravnog terećenja u nekoj od banaka u RH, za izdavanje SEPA Identifikatora primatelja potrebno je obratiti se banci u kojoj će subjekt podnositi naloge SEPA izravnog terećenja.

Popunjeni Zahtjev potpisom ovjerava i podnosi osoba ovlaštena za zastupanje poslovnog subjekta.

Po zaprimanju ispravno popunjenog i potpisanog Zahtjeva, Fina će poslovnom subjektu na e-mail kontakt osobe iz Zahtjeva dostaviti obavijest o plaćanju za uslugu izdavanja SEPA Identifikatora primatelja, na iznos 5,20 EUR (39,18 HRK) + PDV.

Potvrdu o obavljenom plaćanju je potrebno dostaviti na e-mail adresu Fine s koje je zaprimljen račun za uslugu. Potvrdu o Identifikatoru primatelja Fina će poslovnom subjektu dostaviti na e-mail adresu kontakt osobe iz Zahtjeva za dodjelu SEPA Identifikatora primatelja.

Preuzmite Zahtjev:

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.