Preskoči na glavni sadržaj

Potpisivanje ponuda za sustav e-Nabava

Ponuditelji koji u sustav e-Nabava dostavljaju dokumentaciju koja mora biti elektronički potpisana mogu ugovoriti uslugu Fina Web e-Potpis te nabaviti Finin kriptouređaj (USB stick).

Preduvjeti za elektroničko potpisivanje dokumenata

Kako biste mogli elektronički potpisivati ponude, potrebno je imati programsko rješenje i digitalne certifikate na kriptouređaju. Enkripcija dokumenta i ugradnja vremenskog žiga nisu potrebni tijekom potpisivanja, odnosno primjenjuju se tek pri predaji dokumentacije u sustav e-Nabava. Detaljne informacije vezane za predaju dokumentacije opisane su na stranicama Narodnih novina

Fina Web e-Potpis

Jednostavna i intuitivna aplikacija omogućava vam elektroničko potpisivanje dokumenata, a možete je koristiti i za potpisivanje PDF-a uveza ponude.

Fina kriptouređaj (USB stick)

Kriptouređaj je USB stick ili smart kartica na kojoj se nalaze naši digitalni certifikati s najvišom razinom sigurnosti. Ovaj certifikat je preduvjet za korištenje aplikacije za elektroničko potpisivanje Web e-Potpis.

Kako koristiti certifikat prilikom elektroničkog potpisivanja

U aplikaciji Fina Web e-Potpis možete odabrati opciju korištenja isključivo kvalificiranog certifikata. Ako koristite Fina kriptouređaj (USB stick), odaberite potpisni certifikat

Fina sigurni kriptouređaj

Ako koristite Fina sigurni kriptouređaj, odaberite certifikat koji završava s .25. 

Fina QSCD kriptouređaj

Ako koristite Fina QSCD kriptouređaj, odaberite certifikat koji završava s .34

Dodatne informacije

Ako imate pitanja u vezi s dostavom ponuda u sustav e-Nabava i tumačenjem Zakona o javnoj nabavi, možete se javiti putem navedenih platformi.

Pravna pitanja: Portal javne nabave
Elektronički oglasnik javne nabave: Narodne novine

Upute za provjeru vrste i valjanosti potpisa na prethodno potpisanim dokumentima

Poveznice za brz i jednostavan pristup

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.