Preskoči na glavni sadržaj

Obavijesti u Korisničkom pretincu na portalu e-Građani

Sve informacije o ovrsi koja je pokrenuta u Fini šaljemo vam u Korisnički pretinac na portalu e-Građani.

Tko može koristiti portal e-Građani

Portal e-Građani uspostavila je Vlada RH s ciljem modernizacije, pojednostavljenja i ubrzanja komunikacije građana, poslovnih subjekata i javnog sektora te povećanja transparentnosti pružanja javnih usluga. Mogu ga koristiti svi građani RH stariji od 15 godina koji imaju OIB i posjeduju jednu od prihvaćenih vjerodajnica. Finine vjerodajnice ePass i mToken možete zatražiti u Fininim poslovnicama. 

Koje obavijesti vam dostavljamo

U Korisnički pretinac na e-Građanima dostavljamo vam podatke o vašoj ovrsi, odmah po (de)blokadi računa ili primitku nove osnove za plaćanje.

Vrsta porukaSadržaj
Obavijest o početku blokade računaPoruka sadrži broj osnove za plaćanje na temelju koje su vaši računi blokirani, informaciju o ovrhovoditelju te ukupan iznos blokade u trenutku kreiranja poruke.
Obavijest o provedenoj osnovi za plaćanje izvršenoj u cijelosti, bez blokade računaSadrži obavijest da je zaprimljena nova osnova za plaćanje na izvršenje u Finu, broj osnove za plaćanje i informaciju da je ista u cijelosti izvršena.
Obavijest o primitku nove osnove za plaćanje za građanina čiji su računi već u blokadiPoruka sadrži broj novozaprimljene osnove za plaćanje, informaciju o ovrhovoditelju iz novozaprimljene osnove za plaćanje, ukupan iznos duga iz osnove za plaćanje te ukupan iznos blokade u trenutku kreiranja poruke.
Obavijest o stanju blokadeOvu obavijest dostavljamo 1. radni dan u mjesecu, s podatkom o ukupnom iznosu blokade u trenutku kreiranja poruke, broju osnove za plaćanje i preostalim iznosom duga.
Obavijest o deblokadi računaOvu obavijest dostavljamo nakon što se vaš račun odblokira.
Obavijest o objavi Poziva na očitovanje za provedbu Jednostavnog postupka stečaja potrošačaSadrži informaciju da je na web stranici e-Oglasna ploča sudova objavljen Poziv na očitovanje za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača, sukladno čl. 79.b Zakona o stečaju potrošača.
Obavijest o pozivu potrošaču na dostavu adrese za primanje pismenaSadrži obavijest da je na web stranici e-Oglasna ploča sudova objavljen Poziv potrošaču da dostavi adresu za primanje pismena. 
Obavijest o prijedlogu za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošačaPoruka sadrži obavijest da je Fina nadležnom općinskom sudu poslala Prijedlog za provedbu jednostavnog postupka stečaja potrošača. 

e-Dugovanja

Koristite našu web aplikaciju koja je dostupna putem sustava e-Građani za brz, jednostavan i besplatan uvid u postupke naplate koji su pokrenuti u Fini.

Dodatne informacije

Novosti

Imate dodatna pitanja? Sa zadovoljstvom ćemo vam pomoći.

Ako vam je potrebno dodatno pojašnjenje ili imate bilo kakvo pitanje u vezi s ovrhama, slobodno nam se javite.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.