Preskoči na glavni sadržaj

Financijski rezultati poslovanja poduzetnika u 2015. godini, sa sjedištem na prostoru Velikog urbanog područja Pula

Odlukom o sastavu urbanog područja Pula, određeno je da u njegov sastav ulaze gradovi Pula i Vodnjan te općine Barban, Ližnjan, Marčana, Medulin i Svetvinčenat.

Na prostoru Velikog urbanog područja Pula, u 2015. godini je bilo 3468 poduzetnika s 15 815 zaposlenih, što je prosječno 4,6 zaposlenih po poduzetniku. Poduzetnici sa sjedištem u gradovima i općinama u sastavu Velikog urbanog područja Pula, u 2015. godini su ostvarili ukupne prihode u iznosu od 7,5 milijardi kuna (udio u ukupnim prihodima poduzetnika Istarske županije od 24,5 %) i ukupne rashode u iznosu od 7,6 milijardi kuna (udio u ukupnim prihodima poduzetnika Istarske županije od 27,4 %). Prema visini ostvarenog prihoda među poduzetnicima sa sjedištem na prostoru urbanog područja Pula, najbolji su poduzetnici Uljanik Brodogradilište d.d. i Arenaturist d.d., oba iz Pule. Najveći prihod po zaposlenom imali su sljedeći poduzetnici: MS promet d.o.o. iz Pule (11,2 milijuna kuna), V. A. L. C. O. d.o.o. iz Pomera pored Medulina (8,1 milijun kuna) i A. R. M. A. C. O. M. d.o.o. iz Medulina (6,9 milijun kuna), uz napomenu da je riječ o društvima s malim brojem zaposlenih (2 ili 3).

U 2015. godini, poduzetnici Velikog urbanog područja Pula iskazali su negativan konsolidirani financijski rezultat (100,7 milijuna kuna). Od ukupnog broja poduzetnika promatranog područja gubitak razdoblja iskazali su poduzetnici sa sjedištem u Puli (94,3 milijuna kuna) i Vodnjanu (18,4 milijuna kuna) te u Medulinu (3,8 milijuna kuna). Prema kriteriju ostvarene dobiti razdoblja među poduzetnicima sa sjedištem na prostoru urbanog područja Pula, najbolji su poduzetnici Calucem d.o.o. i Uljanik plovidba d.d. Prosječna mjesečna neto plaća obračunata zaposlenima kod poduzetnika sa sjedištem u gradovima i općinama Velikog urbanog područja Pula, u 2015. godini iznosila je 5.010 kunu, što je 0,8 % više u odnosu na prethodnu godinu te 1,9 % manje od iznosa prosječne mjesečne neto plaće zaposlenih kod poduzetnika u Istarskoj županiji (5.105 kuna). Najviša prosječna mjesečna neto plaća obračunata je kod poduzetnika sa sjedištem u Vodnjanu (5.650 kuna), a najniža kod poduzetnika sa sjedištem u Marčani (3.043 kune). Za usporedbu, prosječna mjesečna obračunana neto plaća zaposlenih kod poduzetnika na razini RH u 2015. godini iznosila je 5.019 kuna.

Cijeli tekst: Rezultati poduzetnika sa sjedištem u Velikom urbanom području Pula, u 2015. godini

Tablica: Agregirani rezultati i rang liste poduzetnika sa sjedištem u VUP Pula, u 2015. godini

Vezani članci: Rezultati poslovanja poduzetnika u Velikom urbanom području Slavonski Brod u 2015. godini

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.