Preskoči na glavni sadržaj

Otvaranje zaštićenog računa omogućeno putem online servisa za predaju dokumentacije

Dostava obrasca "Obavijest o primanjima i naknadama ovršenika izuzetim od ovrhe odnosno na kojima je ovrha ograničena sukladno odredbama Ovršnog zakona (Obavijest iz članka 212. stavka 1. Ovršnog zakona)" moguća je putem interneta.

Radi ostvarivanja zakonskog prava na zaštitu novčanih sredstava izuzetih od ovrhe i otvaranja zaštićenog računa, obrazac Obavijesti iz članka 212. stavak 1. Ovršnog zakona u Finu možete dostaviti putem online servisa za predaju dokumentacije, bez dolaska u Finine poslovnice.

Što trebate učiniti?

  1. popuniti obrazac Obavijesti iz članka 212. stavka 1. Ovršnog zakona,
  2. priložiti potrebnu dokumentaciju (npr. ako se radi o drugom dohotku kao jedinom stalnom novčanom primanju potrebno je dostaviti i potvrdu o visini dohotka i primitka koju izdaje Porezna uprava).

Nakon predaje dokumentacije dobit ćete jedinstveni broj (ID zahtjeva) koji je potrebno spremiti/zapamtiti jer je potreban za praćenje statusa rješavanja Vašeg zahtjeva.

Po zaprimanju Obavijesti, Fina će naložiti banci u kojoj imate otvoreni redovni račun otvaranje zaštićenog računa, odnosno na već otvoreni zaštićeni račun evidentirat će svaku promjenu u skladu s podacima koji su dostavljeni u Obavijesti.

>> Više informacija o otvaranju zaštićenog računa

Praćenje statusa zahtjeva nakon predaje dokumentacije

Status predanog zahtjeva možete pratiti putem online servisa za predaju dokumentacije, koristeći jedinstveni broj zahtjeva i tajni kod koji ste sami kreirali prilikom predaje zahtjeva.

>> Online servis za predaju dokumentacije

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.