Preskoči na glavni sadržaj

Podaci o broju ovrha na novčanim sredstvima poslovnih subjekata i potrošača na dan 31. kolovoza 2021. godine

U odnosu na srpanj, u kolovozu je evidentirano za 0,7% manje poslovnih subjekata i za 0,6% manje potrošača koji nisu podmirili dospjele osnove za plaćanje.

Zbog neizvršenih osnova za plaćanje 31. kolovoza 2021. godine u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje evidentirano je 14.917 poslovnih subjekata, što je za 108 poslovnih subjekata ili 0,7% manje u odnosu na srpanj 2021. g. Ukupan iznos neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata, evidentiran u Očevidniku o redoslijedu osnova za plaćanje, iznosio je 4,4 milijarde kuna (glavnica), što je za 9,6 milijuna kuna (0,2%) više u odnosu na srpanj.

U Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje, zbog neizvršenih osnova za plaćanje 31. kolovoza 2021. g., evidentirana su 241.274 potrošača, što je za 0,6% manje nego u prethodnom mjesecu. Dug potrošača iz osnova evidentiranih u Očevidniku o redoslijedu osnova za plaćanje, iznosio je 18,0 milijardi kuna (glavnica), što je za 0,7% više nego u srpnju ove godine.

Česta pitanja potrošača vezana uz ovrhe na novčanim sredstvima

Primanja i naknade koji su izuzeti iz ovrhe
Detaljniji podaci:
Informacija o neizvršenim osnovama poslovnih subjekata i potrošača - kolovoz 2021.
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.