Preskoči na glavni sadržaj

Poduzetnici Karlovačke županije prvi po ekonomičnosti poslovanja u 2018. godini

Prema broju obrađenih godišnjih financijskih izvještaja u Karlovačkoj županiji je u 2018. godini sjedište imalo 2.269 poduzetnika, sa 17.602 zaposlena.

To je u odnosu na prethodnu godinu povećanje broja zaposlenih za 4,9%. Poduzetnici Karlovačke županije u 2018. godini ostvarili su 10,3 milijarde kuna ukupnih prihoda, 9,5 milijardi kuna ukupnih rashoda, 782,0 milijuna kuna dobiti razdoblja i 156,7 milijuna kuna gubitka razdoblja te je konsolidirani rezultat - neto dobit, iznosio 625,3 milijuna kuna.

Od ukupnog broja poduzetnika na području županije, njih 68,1% je poslovalo s dobiti, a 31,9% poduzetnika je poslovalo s gubitkom.

Prosječna mjesečna neto obračunata plaća zaposlenih kod poduzetnika sa sjedištem u Karlovačkoj županiji, u 2018. godini iznosila je 5.227 kuna, što je nominalno 6,6% više u odnosu na 2017. godinu, a 6,4% manje od prosječne mjesečne neto plaće po zaposlenom kod poduzetnika na razini RH (5.584 kune).

Karlovačka županija je u odnosu na druge županije u 2018. godini, na prvom je mjestu po ekonomičnosti poslovanja, a na drugom prema produktivnosti rada mjerenom odnosom neto dobiti i broja zaposlenih. Prema neto dobiti je na 10.-om mjestu, prema pokazatelju produktivnosti rada mjerenim odnosom ukupnih prihoda i broja zaposlenih na 11.-om mjestu, a prema broju poduzetnika je na 12.-om mjestu. Prema iskazanim ukupnim prihodima na 14.-om je mjestu, a prema broju zaposlenih na 15.-om jmjestu.

Najveće prihode u 2018. godini među poduzetnicima sa sjedištem u Karlovačkoj županiji ostvario je P P K d.d. iz Karlovca. HS PRODUKT d.o.o. ostvario je najveću dobit razdoblja (25,8% dobiti poduzetnika županije) i najveće prihode od izvoza (29,2% izvoza poduzetnika županije). HS PRODUKT d.o.o. dobitnik je Zlatne bilance za 2018. godinu u području djelatnosti prerađivačke industrije i kao sveukupni pobjednik.

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

Cijeli tekst: Rezultati poslovanja poduzetnika Karlovačke županije u 2018. g

Tablica: Tablice s rezultatima poduzetnika Karlovačke županije u 2018. g

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.