Preskoči na glavni sadržaj

Pregled neizvršenih osnova za plaćanje poslovnih subjekata promatrano po županijama i djelatnostima - 31.12.2018.

Prema stanju na dan 31. prosinca 2018. godine, ukupan iznos neizvršenih osnova za plaćanje u svim je županijama manji u odnosu na stanje godinu dana ranije.

Promatraju li se dospjele neizvršene osnove za plaćanje prema prosječnom iznosu duga, najzaduženiji su poslovni subjekti sa sjedištem u Zagrebu sa 687,51 tisuću kuna, a slijede oni Šibensko-kninske županije s 425,48 tisuća kuna dospjelih neizvršenih osnova. Najmanji je prosječni iznos duga po poslovnom subjektu u Međimurskoj (120,48 tisuća kuna) i Sisačko-moslavačkoj županiji (124,02 tisuće kuna).

Prosječan iznos navedenih osnova na razini Republike Hrvatske iznosi 364,26 tisuća kuna, što je za 36,2 % manje nego prije godinu dana, kada je prosječan dug iznosio 571,32 tisuće kuna.

Promatrano po djelatnostima, najviše je blokiranih poslovnih subjekata u djelatnosti trgovine, 3867, a slijede djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane (turizam) s 3550 blokiranih poslovnih subjekata. U prosjeku su najzaduženiji poslovni subjekti u području opskrbe električnom energijom, plinom, parom i klimatizacije (1,6 milijuna kuna po dužniku). Najveći iznos blokade odnosi se na poslovne subjekte iz područja trgovine na veliko i na malo, 1,6 milijardi kuna duga s osnove dospjelih neizvršenih osnova za plaćanje, na poslovne subjekte iz područja građevinarstva s 1,3 milijarde kuna duga i na poslovne subjekte iz prerađivačke industrije s 1,2 milijarde kuna neizvršenih osnova.

Cijeli tekst: Pregled neizvršenih osnova blokiranih poslovnih subjekata - po županijama i djelatnostima 31.12.18

Tablica: Neizvršene osnove po županijama i djelatnostima - 31.12.2018

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.