Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poduzetnika u djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije u 2022.

Prema podatcima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe u 2022. godini, u djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije (NKD 35.1) poslovalo je 959 poduzetnika s 11.068 zaposlenih, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje broja zaposlenih za 1%. 

Navedena skupina poduzetnika u promatranom je razdoblju ostvarila ukupne prihode u iznosu od 36,6 milijardi kuna te ukupne rashode od 35,2 milijarde kuna. Ostvarena je dobit razdoblja od 1,9 milijardi kuna i 751,8 milijuna kuna gubitka razdoblja te je iskazana neto dobit u iznosu od 1,1 milijardu kuna.

Među 959 poduzetnika u djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije u 2022. godini, najveće ukupne prihode (11,4 milijarde kuna) ostvarila je HEP-PROIZVODNJA d.o.o., što je 31,1% ukupnih prihoda promatrane skupine djelatnosti. 

HEP-OPERATOR DISTRIBUCIJSKOG SUSTAVA d.o.o. zapošljavao je najveći broj radnika, njih ukupno 6.717, kojima je obračunata prosječna mjesečna neto plaća u iznosu od 8.430 kuna te je ujedno i treći po ostvarenim ukupnim prihodima (4,3 milijarde kuna), dok je HEP-ELEKTRA d.o.o. druga po prihodima (5,4 milijarde kuna) u 2022. godini.

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata zaposlenima kod poduzetnika u djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije iznosila je 8.855 kuna u 2022. godini, što je 1,9% više u odnosu na 2021. godinu te 27% više od prosječne plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (6.973 kune). 

Fina Info.BIZ

Više informacija dostupno je u Fina Info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Cijeli tekst: Rezultati poduzetnika u djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije u 2022. 

Tablice: Rezultati poduzetnika u djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije u 2022. 

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.