Preskoči na glavni sadržaj

Poslovanje poduzetnika u djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije u 2021.

Prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe u 2021. godini, u djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije, poslovalo je 818 poduzetnika s 11.565 zaposlenih, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje broja zaposlenih za 2,2%.

Navedena skupina poduzetnika u promatranom je razdoblju ostvarila ukupne prihode u iznosu od 32,2 milijarde kuna te ukupne rashode od 29,6 milijardi kuna. Ostvarena je dobit razdoblja od 2,6 milijardi kuna i 342,1 milijun kuna gubitka razdoblja te je iskazana neto dobit u iznosu od 2,3 milijarde kuna.

Među 818 poduzetnika u djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije u 2021. godini, najveće ukupne prihode (10,4 milijarde kuna) ostvario je HEP d.d., što je 32,2% ukupnih prihoda promatrane skupine djelatnosti. HEP-OPERATOR DISTRIBUCIJSKOG SUSTAVA d.o.o. zapošljavao je najveći broj radnika, njih ukupno 6.759, kojima je obračunata prosječna mjesečna neto plaća u iznosu od 8.325 kuna te je ujedno i treći po ostvarenim ukupnim prihodima (3,9 milijardi kuna), dok je HEP-PROIZVODNJA d.o.o. druga po prihodima (5,2 milijarde kuna) u 2021. godini.

Prosječna mjesečna neto plaća obračunata zaposlenima kod poduzetnika u djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije iznosila je 8.769 kuna u 2021. godini, što je 4,5% više u odnosu na 2020. godinu te 38,1% više od prosječne plaće zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (6.350 kuna).

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Cijeli članak: Poslovanje poduzetnika u djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije u 2021. godini

Tablica: Poslovanje poduzetnika u djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije u 2021. godini

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.