Preskoči na glavni sadržaj

Top 10 poduzetnika Hrvatske po dobiti u 2016. godini

U 2016. godini, 76 546 (66,9 %) poduzetnika Hrvatske ostvarilo je dobit razdoblja u iznosu od 38,7 milijardi kuna, dok je gubitak razdoblja u iznosu od 14,7 milijardi kuna iskazalo njih 37 937 (33,1 %).

Za poduzetnike Hrvatske karakteristična je velika koncentracija rezultata poslovanja na relativno mali broj poduzetnika. To potvrđuju podaci o udjelu prvih 10 poduzetnika po ostvarenoj dobiti razdoblja, koja je iznosila 5,7 milijardi kuna, što je 14,9 % ukupno ostvarene dobiti razdoblja kod svih poduzetnika RH.

Za razliku od 2015. godine, kada je društvo ADRIS GRUPA d.d. iz Rovinja ostvarilo najveću dobit razdoblja, u 2016. godini najveću dobit ostvarilo je društvo HRVATSKA ELEKTROPRIVREDA d.d. (1,3 milijardi kuna). Na drugom je mjestu HRVATSKI TELEKOM d.d. s 908,8 milijuna kuna dobiti, dok je na trećem mjestu po ostvarenoj dobiti društvo HEP - Operator distribucijskog sustava d.o.o. sa 667,1 milijun kuna. Na rang listi su u odnosu na prethodnu godinu četiri nova društva: AUTOCESTA RIJEKA ZAGREB d.d., PLIVA HRVATSKA d.o.o., VALAMAR RIVIERA d.d. i HRVATSKI OPERATOR PRIJENOSNOG SUSTAVA d.o.o., a s liste su ispala društva: ADRIS GRUPA d.d., KONSTRUKTOR INŽENJERING d.d., KONZUM d.d. te JAMNICA d.d.

Cijeli tekst: TOP 10 poduzetnika Hrvatske po dobiti u 2016. godini

Tablica: TOP 10 poduzetnika RH po dobiti u 2016. godini

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 45 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.