Preskoči na glavni sadržaj

U 2018. godini poduzetnici Međimurske županije povećali bruto investicije u novu dugotrajnu imovinu za 38,7%

U Međimurskoj županiji u 2018. godini, prema broju obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, sjedište su imala 3.367 poduzetnika, kod kojih je bilo 28.792 zaposlena, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje broja zaposlenih za 3,7%.

U 2018. godini ukupni prihodi poduzetnika iznosili su 15,2 milijarde kuna (8,6% više u odnosu na 2017. g.), a ukupni rashodi 14,5 milijardi kuna (9,2% više). Dobit razdoblja iznosila je 769,8 milijuna kuna (3,3% manje), gubitak razdoblja 140,3 milijuna kuna (2,7% više) te neto dobit 629,5 milijuna kuna (4,5% manje).

Najveće prihode među poduzetnicima sa sjedištem u Međimurskoj županiji ostvarila su društva LPT d.o.o. iz Preloga i METSS d.o.o. iz Čakovca, s tim da je više od 93% prihoda društvo LPT d.o.o. ostvarilo od prodaje u inozemstvu. Prema dobiti razdoblja najbolje je društvo MURAPLAST d.o.o. iz Kotoribe.

Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih kod poduzetnika sa sjedištem u Međimurskoj županiji, u 2018. godini iznosila je 4.822 kune, što je 7,5% više u odnosu na 2017. godinu, ali i 13,6% niže u odnosu na prosječnu mjesečnu neto plaću zaposlenih kod poduzetnika na razini RH (5.584 kune).

Međimurska županija je u odnosu na druge županije na 10.-om mjestu prema broju poduzetnika, na 8.-om prema broju zaposlenih kod poduzetnika te na 9.-om mjestu prema iskazanim ukupnim prihodima i neto dobiti. Prema produktivnosti rada mjerenom odnosom ukupnih prihoda i broja zaposlenih, Međimurska županija je na 18.-om mjestu, prema pokazatelju produktivnosti rada mjerenim odnosom neto dobiti i broja zaposlenih na 12.-om je mjestu, a prema ekonomičnosti poslovanja na 9.-om mjestu među svim županijama.

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju. U tijeku je promotivna akcija uz 50% popusta!

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

Cijeli tekst: Rezultati poslovanja poduzetnika Međimurske županije u 2018. g.

Prilog: Tablice s rezultatima poduzetnika Međimurske županije u 2018. g.
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.