Preskoči na glavni sadržaj

U pekarskoj i slastičarskoj industriji Mlinar d.d. prvi po prihodu, izvozu, dobiti i broju zaposlenih u 2016. godini

U djelatnosti proizvodnje kruha; proizvodnje svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača u 2016. godini, prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, poslovao je 850 poduzetnika kod kojih je bilo 15 874 zaposlenih, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje broja zaposlenih za 7,7 %.

Promatrano na razini županija, najviše poduzetnika u pekarskoj industriji je u Gradu Zagrebu (160), Splitsko-dalmatinskoj (113) i Primorsko-goranskoj županiji (68), a najmanje u Ličko-senjskoj županiji (10).


Jednako tako najveći prihod ostvarili su poduzetnici u trima navedenim županijama.

Ukupan prihod navedenog skupa poduzetnika ostvaren u 2016. godini iznosio je 4,2 milijarde kuna, što je povećanje za 5,0 % u odnosu na prethodnu, 2015. godinu. U promatranom razdoblju poduzetnici u pekarskoj industriji iskazali su pozitivan konsolidirani financijski rezultat u iznosu od 155,4 milijuna kuna, što je za 14,3 % više u odnosu na 2015. godinu. Među 850 poduzetnika u djelatnosti proizvodnje kruha, peciva, slastičarskih proizvoda i kolača, prvi po ostvarenom ukupnom prihodu, ostvarenoj dobiti razdoblja i broju zaposlenih je MLINAR d.d. Društvo je ostvarilo ukupan prihod u iznosu od 529,0 milijuna kuna, što je udio od 12,6 % u ukupnim prihodima pekarske industrije. PAN PEK d.o.o. je drugi po prihodu i dobiti razdoblja, a na trećem je mjestu po broju zaposlenih (585), iza velikog poduzetnika u mješovitom vlasništvu sa 750 zaposleni, ZAGREBAČKE PEKARNE KLARA d.d.

Cijeli tekst: Rezultati poduzetnika u pekarskoj industriji u 2016. godini

Tablica: Agregirani podaci i rang liste poduzetnika u pekarskoj industriji u 2016. godini

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 45 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.