Preskoči na glavni sadržaj

U prerađivačkoj industriji, trgovini i opskrbi električnom energijom ostvarena najveća neto dobiti u 2016. godini

U 2016. godini, najveća neto dobit iskazana je kod poduzetnika u prerađivačkoj industriji (C), u iznosu od 5,8 milijardi kuna (udio u neto dobiti poduzetnika RH od 24,1 %).


Na drugom su mjestu poduzetnici trgovine na veliko i malo (G) s gotovo 4,9 milijardi kuna (udio u neto dobiti poduzetnika RH od 20,2 %), a na trećem poduzetnici u djelatnosti opskrbe električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji (D), s 3,3 milijarde kuna neto dobiti (udio u neto dobiti poduzetnika RH od 13,8 %). Slijede ih poduzetnici u stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima (M), s 2,3 milijarde kuna (udio u neto dobiti poduzetnika RH od 9,6 %) te poduzetnici u području djelatnosti informacija i komunikacija (J), s 2,2 milijarde kuna (udio u neto dobiti poduzetnika RH od 9,1 %).

Najuspješniji poduzetnik u prerađivačkoj industriji u 2016. godini bila je PLIVA HRVATSKA d.o.o., koja je iskazala dobit razdoblja od 554,8 milijuna kuna (udio od 6,5 % u dobiti razdoblja poduzetnika prerađivačke industrije), s 2095 zaposlenih, kojima je obračunana prosječna mjesečna neto plaća u visini od 10.159 kuna. Na drugom je mjestu HS PRODUKT d.o.o., s dobiti od 378 milijuna kuna, a na trećem PODRAVKA Prehrambena industrija d.d., s dobiti od 190,6 milijuna kuna. U djelatnosti trgovine na veliko i malo u 2016. godini najveću dobit razdoblja ostvario je LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d. i to u iznosu od 242,3 milijuna kuna (udio od 3,3 % u dobiti razdoblja poduzetnika trgovine na veliko i malo), s 1679 zaposlenih, kojima je obračunana prosječna mjesečna neto plaća u visini od 7.521 kunu. Na drugom je mjestu TOMMY d.o.o. s ostvarenih 113,1 milijun kuna dobiti, a na trećem PETROL d.o.o., s 99,1 milijun kuna dobiti razdoblja.

Promatrano na razini područja djelatnosti s najvećom ostvarenom dobiti razdoblja, najvišu prosječnu mjesečnu plaću obračunali su poduzetnici u djelatnosti opskrbe električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji, i to u iznosu od 7.365 kuna (43,3 % više od prosječne plaće zaposlenih kod poduzetnika RH) i poduzetnici u informacija i komunikacija, u iznosu od 7.313 kuna (42,3 % više od prosječne plaće zaposlenih kod poduzetnika RH).

Cijeli tekst: Područja djelatnosti s najvećom neto dobiti u 2016. godini

Prilozi: Područja djelatnosti s najvećom neto dobiti u 2016.godini

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 45 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).
  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.