Preskoči na glavni sadržaj

Usporedba rezultata poslovanja poduzetnika 10 najvećih gradova prema kriteriju ukupnih prihoda, s rezultatima svih poduzetnika RH u 2021.

U povodu Svjetskog dana gradova (31.10.), Fina je analizirala rezultate poslovanja poduzetnika 10 najvećih gradova prema kriteriju ukupnih prihoda u 2021. godini.

Među 10 najvećih gradova prema kriteriju ukupnih prihoda, u rezultatima svih poduzetnika Hrvatske u 2021. godini, poduzetnici su u sljedećim gradovima: Zagreb, Split, Vukovar, Rijeka, Osijek, Varaždin, Velika Gorica, Sveta Nedelja, Zadar i Čakovec.

Analiza podataka po gradovima potvrđuje veliku koncentraciju poslovanja poduzetnika, obveznika poreza na dobit, na 10 najvećih gradova koji u ukupnom poduzetništvu RH u 2021. godini imaju udio od 52% u broju poduzetnika, 55,9% u broju zaposlenih, 66,5% u ukupnim prihodima, 66,5% u dobiti razdoblja, 63,4% u gubitku razdoblja te 67,7% u neto dobiti.

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Cijeli tekst: Rezultati poslovanja poduzetnika 10 najvećih gradova prema kriteriju ukupnih prihoda u 2021. godini

Tablice: Rezultati poslovanja poduzetnika 10 najvećih gradova prema kriteriju ukupnih prihoda u 2021. godini

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.