Preskoči na glavni sadržaj

Poduzetnici Istarske županije u 2018. godini ostvarili 77,7% veću neto dobit

U Istarskoj županiji u 2018. godini, prema broju obrađenih godišnjih financijskih izvještaja, sjedište je imalo 11.006 poduzetnika, kod kojih je bilo 53.948 zaposlenih, što je u odnosu na prethodnu godinu povećanje broja zaposlenih za 8,9%.

U 2018. godini poduzetnici Istarske županije ostvarili su ukupne prihode u iznosu od 34,8 milijardi kuna (9,7% više u odnosu na 2017. godinu), ukupne rashode od 33,1 milijarda kuna (8,1% više), dobit razdoblja u iznosu od 2,9 milijardi kuna (30,0% više), gubitak razdoblja od 1,3 milijarde kuna (0,4% manje) te neto dobit od 1,5 milijardi kuna (77,7% više). Najveće prihode među poduzetnicima sa sjedištem u Istarskoj županiji ostvarilo je društvo VALAMAR RIVIERA d.d. iz Poreča, koje je ujedno i najveći izvoznik u županiji, a prema dobiti razdoblja najbolja je PLAVA LAGUNA d.d., također iz Poreča.

Bruto investicije u novu dugotrajnu imovinu, u odnosu na 2017. godinu, povećane su za 17,8%. Uvoz je povećan za 1,3%, a izvoz za 18,3% s tim da je trgovinski suficit 7,2 milijarde kuna. Prosječna mjesečna neto plaća iznosila je 5.699 kuna, što je 3,4% više u odnosu na 2017. godinu.

Istarska županija je u odnosu na druge županije na trećem mjestu prema broju poduzetnika, a na četvrtom prema neto dobiti. Prema produktivnosti rada mjerenim odnosom neto dobiti i broja zaposlenih, prema iskazanim ukupnim prihodima i prema broju zaposlenih, Istarska županija je na petom mjestu. Prema pokazatelju produktivnosti rada mjerenim odnosom ukupnih prihoda i broja zaposlenih, na šestom je mjestu, a po ekonomičnosti poslovanja na sedmom mjestu među svim županijama.

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju. U tijeku je promotivna akcija uz 50% popusta!

Cijeli tekst: Rezultati poslovanja poduzetnika Istarske županije u 2018. g

Tablica: Tablice s rezultatima poduzetnika Istarske županije u 2018. g

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.