Preskoči na glavni sadržaj

Poduzetnici Osječko-baranjske županije ostvarili najveću dobit u posljednih pet godina

Prema Fininim podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za 2018. godinu, na području Osječko-baranjske županije bio je 5.551 poduzetnik, obveznik poreza na dobit; od kojih je 3.865 ili 69,6% poslovalo s dobiti razdoblja, a 1.686 ili 30,4% iskazalo je gubitak razdoblja.

Kod poduzetnika sa sjedištem u Osječko-baranjskoj županiji u 2018. godini bilo je zaposleno 41.473 radnika, koji su ostvarili ukupne prihode u iznosu od 28,6 milijardi kuna, ukupne rashode od 27,3 milijardi kuna, dobit razdoblja u iznosu većem od 2 milijarde kuna, gubitak razdoblja od 941,6 milijuna kuna te neto dobit od gotovo 1,1 milijardu kuna.

Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenih kod poduzetnika iznosila je 4.756 kuna, što je 5,5% više od prosječne plaće u 2017. godini.

Između 42 grada i općine Osječko-baranjske županije prema broju poduzetnika i broju zaposlenih izdvajaju se gradovi Osijek, Našice, Belišće i Đakovo te općina Darda. Poduzetnici Osječko-baranjske županije u odnosu na poduzetnike u drugim županijama prema gubitku razdoblja na 5.-om su mjestu, na 6.-om mjestu prema broju poduzetnika, prihodu, dobiti razdoblja i neto dobiti po zaposlenom, dok su prema broju zaposlenih na 7.-om mjestu.

Najveće ukupne prihode u 2018. godini ostvarilo je društvo ŽITO d.o.o. iz Osijeka. Društvo HARBURG-FREUDENBERGER BELIŠĆE d.o.o. iz Belišća, ostvarilo je najveći prihod od izvoza. Najveću dobit u Osječko-baranjskoj županiji ostvarilo je društvo NEXE GRUPA d.d. iz Našica.

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj djeluju.

Cijeli tekst: Rezultati poslovanja poduzetnika Osječko-baranjske zupanije u 2018.

Prilog: Rezultati poduzetnika Osjecko-baranjske zupanije u 2018.

Trajanje linkova na Transparentno.hr za besplatan uvid je 30 dana od dana objave članka. Nakon toga, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.