Preskoči na glavni sadržaj

Poduzetnici sa sjedištem u Zagrebu, Splitu i Rijeci ostvarili najveću konsolidiranu dobit u 2018. godini

Među prvih 10 gradova prema konsolidiranoj (neto) dobiti poduzetnika u 2018. godini su: Zagreb, Split, Rijeka, Poreč, Karlovac, Velika Gorica, Dubrovnik, Našice, Rovinj i Vukovar.


Iza prvorangiranih poduzetnika Zagreba, po brojnosti poduzetnika i zaposlenih, ukupnom prihodu, dobiti razdoblja i konsolidiranom financijskom rezultatu (neto dobiti) su Split i Rijeka.

Poduzetnici čije je sjedište u Zagrebu ostvarili su najveću neto dobit u iznosu od 15,9 milijardi kuna (udio od 56,4% u neto dobiti poduzetnika RH) i najveći ukupan prihod, u iznosu od 375 milijardi kuna (udio od 49,9% u ukupnim prihodima poduzetnika RH).

Analiza rezultata poduzetnika potvrđuje veliki udio poduzetnika sa sjedištem u jednom od 10 gradova po kriteriju ostvarene neto dobiti u 2018. godini, koji je u broju poduzetnika 49,3%, u broju zaposlenih 52,1%, u ukupnim prihodima 62,6%, u dobiti razdoblja 66,9%, u gubitku razdoblja 55,2% i neto dobiti 74,6%.

Dobrim rezultatima poduzetnika sa sjedištem u Zagrebu najviše je doprinijela INA d.d., u Splitu TOMMY d.o.o., u Rijeci PLODINE d.d., u Poreču PLAVA LAGUNA d.d., u Karlovcu HS PRODUKT d.o.o., u Velikoj Gorici LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d., u Dubrovniku JADRANSKI LUKSUZNI HOTELI d.o.o., u Našicama NEXE GRUPA d.d., u Rovinju MAISTRA d.d. i u Vukovaru ENERGIA NATURALIS d.o.o.

Više informacija dostupno je info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju. U tijeku je promotivna akcija uz 50% popusta!

Napomena: Trajanje linkova na Transparentno.hr, za besplatan uvid, je 30 dana od dana objave članka. Nakon proteka toga vremena, uvid se može ostvariti uz plaćanje (VINGD-om).

Prilog: Usporedba rezultata na razini 10 gradova prema neto dobiti poduzetnika u 2018. godini

Tablica: Rang lista i agregirani rezultati poduzetnika u 2018. godini u TOP 10 gradova

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.