Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poslovanja poduzetnika u 2023. godini, po županijama

Dominantan utjecaj na ukupne rezultate poslovanja Hrvatske imaju poduzetnici sa sjedištem u Gradu Zagrebu, što je očekivano s obzirom na to da najveći broj poduzetnika ima sjedište na području te županije. 

U 2023. godini, osim po broju poduzetnika i zaposlenih, ukupnim prihodima i izvozu, prvi po ostvarenom konsolidiranom rezultatu - neto dobiti su poduzetnici u županiji Grad Zagreb, čemu je najviše doprinio rezultat sljedećih društava: INA d.d., HRVATSKI TELEKOM d.d., PBZ CARD d.o.o. i drugih. Prema kriteriju neto dobiti slijede poduzetnici Splitsko-dalmatinske, Zagrebačke, Istarske, Primorsko-goranske i Zadarske županije.

Poduzetnici Grada Zagreba u 2023. godini ostvarili su veći konsolidirani rezultat – neto dobit, u odnosu na 2022. godinu, za 1,3 milijardi eura. Poduzetnici Splitsko-dalmatinske županije ostvarili su veću neto dobit za 305 milijuna eura, poduzetnici Zagrebačke županije povećali su neto dobit za 246 milijuna eura, poduzetnici Istarske županije povećali su za 3,2 milijuna eura, Primorsko-goranske za 64,7 milijuna eura, a poduzetnici Zadarske županije za 111,7 milijuna eura.

Izneseni prikaz poslovanja poduzetnika po županijama ublažava činjenica da se stvarna aktivnost poduzetnika ostvaruje na području širem od njihova administrativnog sjedišta.

Fina Info.BIZ

Više informacija dostupno je u Fina Info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Cijeli članak: Rezultati poslovanja poduzetnika u 2023. godini po županijama

Tablica: Rezultati poslovanja poduzetnika u 2023. godini po županijama

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.