Preskoči na glavni sadržaj

Rezultati poslovanja poduzetnika u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane u 2021. godini

U povodu Svjetskog dana turizma (27.9.) Financijska agencija je analizirala rezultate poduzetnika djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane u 2021. godini.

Prema podacima iz obrađenih godišnjih financijskih izvještaja za statističke i druge potrebe u 2021. godini, u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, poslovalo je 13.311 poduzetnika koji su zapošljavali 6.099 zaposlenih. U promatranom razdoblju, navedena skupina poduzetnika ostvarila je ukupne prihode u iznosu od 28,8 milijardi kuna te ukupne rashode od 26,8 milijardi kuna. Ostvarili su dobit razdoblja od 3,3 milijarde kuna i 1,5 milijardi kuna gubitka razdoblja te je ukupna neto dobit iznosila 1,8 milijardi kuna (u prethodnoj godini iskazan je neto gubitak, u iznosu od 3,4 milijarde kuna).

U odnosu na 2020. godinu, ukupni prihodi povećani su za 65,8%, ukupni rashodi za 26,7%, a gubitak razdoblja smanjen je za 62,6%. U djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane u 2021. godini najveće ukupne prihode (1,7 milijardi kuna) i najveću dobit razdoblja (304,6 milijuna kuna) ostvarila je VALAMAR RIVIERA d.d. Na drugom mjestu po ukupnim prihodima je MAISTRA d.d. (1,2 milijarde kuna), a na trećem PLAVA LAGUNA d.d. (999,8 milijuna kuna).

Više informacija dostupno je u info.BIZ servisu koji pruža uvid u informacije o uspješnosti poslovanja i financijskom položaju svih poslovnih subjekata te o poslovnoj okolini u kojoj oni djeluju.

Cijeli članak: Rezultati poduzetnika u djelatnosti I_ 2021

Tablica: Rezultati poduzetnika u djelatnosti I_ 2021

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.